Jeste li zaista ugasili peglu?

ZNATE LI ŠTO SE ZAISTA ZBIVA U VAŠEM DOMU KADA VAS NEMA? Ne biste li rado zavirili u svoj dom kada niste kod kuće i uvjerili se da je sve u redu?

Znate li zaista što se zbiva u vašem domu kada vas nema? Ne biste li rado zavirili u svoj dom kada niste kod kuće, što iz znatiželje, a što jer se želite uvjeriti da je sve zaista u redu? Vlasnici kućnih ljubimaca i roditelji koji ovise o pomoći teta čuvalica vrlo dobro znaju kako nije uvijek lako držati sve pod kontrolom i biti siguran da su naši najmiliji u dobrim rukama, sretni i sigurni u našem domu čak i kada nas nema.

Dodamo li tome još i osobe koje puštamo u svoj dom kako bi nam pomogle s čistoćom ili radovima, a koje često ne poznajemo baš dobro, sve je jasnije da svoj dom i svoju obitelj neprestano izlažemo riziku. Sve duže radno vrijeme, sve užurbanija svakodnevica, sve veći zahtjevi i poslovnog i obiteljskog života sa sobom nose gomilu neplaniranih situacija pa je stoga korisno imati sustav koji omogućuje brzu provjeru da je kod kuće doista sve kako treba biti.

Inovativni sustavi za upravljanje domom na daljinu već dugo nisu stvar znanstvene fantastike, a sada su nam pristupačniji nego ikad. Iskon Smarthome s jednostavnim sučeljem domaće je rješenje koje nam omogućuje da cijelo vrijeme koje provodimo izvan kuće budemo mirni i opušteni, znajući da smo sve u svome domu ostavili na svome mjestu te da ćemo biti obaviješteni ako se dogode bilo kakve nenadane promjene u našem životnom prostoru.

Sustav pametnog doma jednostavan je za uporabu, a osim centralne jedinice može uključivati različite elemente čije postavljanje ne treba puno truda. Kameru, senzor pokreta, termostat, pametne žarulje, senzore za vrata i prozore, pa čak i senzor curenja vode možete umrežiti u jedinstveni sklop, a pametne utičnice omogućit će vam da svom sustavu dodate i klasične kućanske aparate koje biste željeli držati pod kontrolom. Naravno, za to će vam trebati internetska veza, no bez brige, nema potrebe da u svojoj vikendici uvodite fiksni internet jer će vam mobilni internet biti i više nego dovoljan za sve.


Senzor pokreta obavijestit će vas ako se vaš ljubimac ponovno zavuče tamo gdje ne bi smio ili ako to učini netko nepozvan, situacije koje se još uvijek događaju unatoč svim predostrožnostima koje smo poduzeli kako bismo ih spriječili. Kamera u domu omogućit će vam da odmah provjerite što se zbiva u trenutku kada se to zaista i dogodi pa nema smisla brinuti se unaprijed i cijelo vrijeme biti u strahu. Iako se ne radi o sigurnosnom sustavu i na nama je da sve sumnjivce prijavimo policiji, svakako je korisno znati da se nešto neobično počelo zbivati u našoj vikendici ili u našem domu u našem odsustvu.

Postoji još jedno često i zaista problematično pitanje koje nas zna mučiti satima. Jesmo li zaista ugasili peglu? Ma sigurno jesmo. Imamo i onu pametnu peglu koja se sama nakon nekog vremena ugasi! Ali što ako se slučajno prevrne? Neće valjda vatrogasci morati dolaziti? Ma ne, sigurno smo je ugasili. A da ipak odemo provjeriti? Kad bismo barem mogli to riješiti brzo i učinkovito a da se ne moramo odmah vraćati kući...

Zahvaljujući sustavu pametnoga doma i to je sada moguće! Sve što je potrebno jest pametna utičnica koju možemo paliti i gasiti po potrebi! Osim što će nas umiriti jer ćemo zaista biti sigurni da su kritični aparati ugašeni, možemo se malo i našaliti s našim bližnjima. Pogotovo kada naš naporni tinejdžer uporno bulji u televizor, iako je rekao da će učiti. A o punici i turskim sapunicama da ni ne govorimo.

Na kraju dana, pametni dom štedi nam živce, vrijeme, ali i novac jer pomoću svog telefona ili osobnog računala možemo pratiti potrošnju energije, namjestiti da se pojedini aparati upale u pravom trenutku kako bi posuđe bilo oprano kada dođemo kući, temperatura bude baš kako treba i sva se rasvjeta pogasi sama, čak i kad nenadano zaspimo umorni od još jednog dobrog dana, sigurni da sve u našem domu funkcionira savršeno.

O Iskon Smarthome pametnom domu više možete saznati na poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:43