K1 i Boks

Darren Till napokon se vraća profesionalnom sportu! Nekoć veliki talent debitirat će u boksu, protivnik je bivši svjetski prvak!

Julio Cesar Chavez Jr. vs. Darren Till

 Instagram (darren Tll)
31-godišnji Darren Till pauzirao je kompletnu 2023. godinu

Tri poraza u posljednja tri MMA nastupa upisao je Darren Till, a sve od 12. mjeseca 2022. godine, nekoć vrlo talentirani borac iz Liverpoola nije kročio u kavez. Izgubivši meč protiv Dricusa Du Plessisa i upisavši treći uzastopni poraz, Till se odlučio povući iz UFC-a, najveće svjetske MMA organizacije.

Najavio je Darren kako mu treba vrijeme za promišljanje o svojoj karijeri i sljedećim koracima, a kompletnu 2023. godinu proveo je izvan borilišta. No, njegov povratak danas je službeno potvrđen.

Darren Till vraća se nastupima 20. srpnja (sedmi mjesec), ali ne unutar UFC-a i ne u meču prema MMA pravilima. ‘‘Gorila‘‘ će odraditi svoj boksački debi na priredbi koju će predvoditi Jake Paul i Mike Tyson, a prijenos priredbe bit će dostupan putem Netflixa.

Ime Tillovog protivnika također je poznato. Na suprotnoj strani ringa naći će se Julio Cesar Chavez Jr. (53-6-1, 1 NC), meksički boksač kojeg mnogi znaju kao sina Julia Cesara Chaveza, vjerojatno najvećeg boksača u povijesti meksičkog boksa, ali i ponajvećeg boksača uopće. Njegov otac upisao je 107 pobjeda, šest poraza i dva remija tijekom svoje bogate karijere, a svjetske titule osvajao je u tri različite težinske kategorije.

Chavez stariji u jednom periodu svoje karijere bio je na ‘‘scoreu‘‘ 89-0-1, a prvi poraz upisao je tek u 91. profesionalnom nastupu. Uistinu impresivan boksač čiju slavu nije uspio ponoviti njegov sin. Međutim, mnogi smetnu s uma kako se i Julio Cesar Chavez mlađi također može pohvaliti svjetskom titulom.

Sin legendarnog boksača nekoć je držao WBC-ovu svjetsku titulu u srednjoj kategoriji, a pojas je triput uspješno obranio. Dakle, Darren Till svoj boksački debi odradit će protiv bivšeg svjetskog prvaka i boksača iza kojeg je 61 profesionalna borba.

38-godišnji Julio Cesar Chavez Jr. daleko je od svojih najboljih boksačkih dana. Posljednji meč odradio je krajem 2021. godine i upisao je pobjedu protiv ne naročito poznatog Davida Zegarre. Iste godine Chavez je u potpunosti nadboksan od strane Andersona Silve, legendarnog MMA borca.

Till vjerojatno gradi optimizam upravo na tom meču u kojem je tada 46-godišnji ‘‘Spider‘‘ izdominirao Chaveza. Samouvjereni momak iz Liverpoola vjeruje kako nešto slično može ponoviti i on, a za nešto više od dva mjeseca dobit ćemo odgovore na sva pitanja.

Linker
29. svibanj 2024 08:15