UFC

Sutkinja odbila odobriti jamčevinu za puštanje Velasqueza na slobodu: ‘Radi se o prevelikom riziku‘

Cain Velasquez

 Screenshot (nbc Bay Area)
39-godišnji MMA borac ostaje iza rešetaka do daljnjeg

Nove loše vijesti za Caina Velasqueza dolaze nam iz San Josea u Kaliforniji. Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, izašao je pred sud u nadi da će sud odobriti jamčevinu kojom bi mogao doći u priliku da se brani sa slobode. Međutim, to se nije dogodilo.

Obje strane imale su priliku dati svoje argumente pred sudom, a sutkinja Shelyna Brown odbila je Cainov zahtjev za izdavanjem jamlevine. Tako će poznati MMA borac ostati pritvoren u Santa Clara County zatvoru. Sutkinja je njegov čin nazvala nesmotrenim i dodala je kako se radi o prevelikom riziku koji nosi puštanje na slobodu.

Idući Cainov izlazak pred sud, trebao bi biti 12. travnja (četvrti mjesec). Podsjećamo, Cain Velasquez proteklog tjedna odlučio je uzeti zakon u svoje ruke. Pucnjevima iz vatrenog oružja, zaradio je čak šest različitih optužnica.

Nekoć najbolji teškaš svijeta, borit će se s optužnicama za pokušaj ubojstva, pucanje na motorno vozilo, pucanje iz vatrenog oružja, pucanje iz smrtonosnog vatrenog oružja, svjesno uzimanje oružja i iznošenje iz vozila te za nošenje vatrenog oružja s namjerom počinjavanja prekršaja.

U slučaji da sud presudi kako je kriv za pokušaj ubojstva bez predumišljaja, Velasqueza čeka minimalno 20 godina iza rešetaka, a prijeti mu i doživotna kazna. Ostale točke optužnog prijedloga, samo mogu povećati kaznu.

Velasquez je upucao čovjeka prilikom pokušaja da ustrijeli drugu osobu. Naime, Cain je imao namjeru pucati u Harryja Goulartea, čovjeka koji je optužen da je višestruko puta zlostavljao člana njegove obitelji. Cjelokupna MMA zajednica stala je na stranu Velasqueza te uživa podršku sa svih strana. Međutim, stvari ne izgledaju dobro, a podrška će ga teško spasiti zatvorske kazne.

Linker
15. svibanj 2024 06:38