IVANA NOBILO/CROPIX CROPIX
HIT BOJA

Leonarda Lončar ima novu boju kose koja je hit ove jeseni

Modna dizajnerica Leonarda Lončar više nije brineta, a odlučila se za trendi nijansu koja je jedan od glavnih favorita za jesen 2023.

Modna dizajnerica Leonarda Lončar više nije brineta, a odlučila se za trendi nijansu koja je jedan od glavnih favorita za jesen 2023.

Početak novog godišnjeg doba nerijetko je pravo vrijeme za promjene. I dok mnogi razmišljaju o novim modnim trendovima ili tek dodacima koji mogu sjajno osvježiti omiljene jesenske klasike, jesen je odlično vrijeme za transformaciju frizure i boje kose. Ne znamo je li se upravo time vodila i modna dizajnerica Leonarda Lončar, no njezina promjena boje kose definitivno je tolika da se ne može ne zamijetiti.

image

Leonarda Lončar i Ruža Boban

JOSIP MOLER/CROPIX

Leonarda je tamnosmeđu kosu odlučila obojati u nijansu crvene koja je jedan od favorita ovogodišnje jeseni.

Iako se radi o vrlo zanimljivoj nijansi, stručnjaci kažu kako valja biti oprezan pri odabiru ove boje jer održavanje nije nimalo jednostavno. Potrebno je, kako kažu, držati se nekoliko pravila, prenosi Today. Prema Chelsey Pickthorn, frizerki i vizažistici mnogih zvijezda, crvena boja može biti itekako zahtjevna za održavanje.

‘‘Crvenu boju kose najteže je dobiti, ali i zadržati jer je to nijansa koja poprilično brzo blijedi. Kod odluke na ovu boju klijenti bi trebali planirati dotjerivanje i osvježavanje crvene boje svakih šest do osam tjedana. Veći razmak od toga može dovesti do blijeđenja boje‘‘, objašnjava Pickthorn.

Uz redovito osvježenje boje, stručnjakinja ističe i nekoliko dodatnih savjeta za održavanje ove hit boje, poput izbjegavanja proizvoda koji sadrže sulfate, alkohol ili sastojke citrusa, koji se ponekad mogu pronaći u šamponima i drugim proizvodima za kosu, a mogli bi posvijetliti kosu.

Isto tako, ističe kako je za zadržavanje boje potrebno čim rjeđe prati kosu jer će jedino tako crvena boja ostati ‘‘svježa‘‘. No, zdrava kosa uvijek je IN bez obzira na boju, pa je stručnjakinja za kosu naglasila i kako je bez obzira na nijansu važno hidrirati kosu, naročito vrhove koji se lako posuše, osobito u hladnim danima koji su pred nama.

Linker
28. travanj 2024 02:30