SHUTTERSTOCK EDITORIAL
ODVAŽAN REZ

Sviđa vam se nova frizura Nine Badrić? Imamo 15 prijedloga za cool pixie

Pamtimo Twiggy, Audrey Hepburn i Miu Farrow kao žene koje su pixie frizuru nosile vrlo samouvjereno i odvažno, ali i 60 godina kasnije radi se o rezu koji je itekako cool i seksepilan s dozom buntovništva a u njega se zaljubila i Nina Badrić.

Pamtimo Twiggy, Audrey Hepburn i Miu Farrow kao žene koje su pixie frizuru nosile vrlo samouvjereno i odvažno, ali i 60 godina kasnije radi se o rezu koji je itekako cool i seksepilan s dozom buntovništva a u njega se zaljubila i Nina Badrić.

Nakon što je svjetska javnost ostala iznenađena pixie rezom Kylie Jenner (koji je, kako se čini, samo perika), hrvatska je ostala oduševljena istom takvom promjenom kod Nine Badrić. Naša pjevačica na dodjelu Zlatnog Studija stigla je s novom frizurom i oduševila svoje obožavatelje neočekivanom promjenom, a s obzirom na to koliko joj dobro pristaje zasigurno će mnoge ohrabriti na sličan potez.

Pixie je kratka frizura koja dolazi u više verzija pa se samim time može maksimalno prilagoditi osobi. U pravilu se radi o frizuri koja prati oblik glave na način da je jače ošišana na vratu i sa strane, dok je kosa na tjemenu nešto duža, a šiške variraju - ovisno o obliku lica i željama. Iako se čini kako je ova godina počela u znaku pixie frizure, kratak rez već je godinama u trendu, i zapravo niti ne izlazi iz mode još otkako ga je 60-ih popularizirala Twiggy ošišavši se na šokantno kratku frizuru, a mnogi pamte i neodoljiv rez glumice Audrey Hepburn ili pak onaj Mie Farrow.

image

Mia Farrow

ENNIS JAMES/SHUTTERSTOCK
image

Audrey Hepburn

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK
image

Twiggy

TED BLACKBROW/SHUTTERSTOCK

"Pixie stil je jedan od najvećih simbola neustrašivosti i samopouzdanja", govori nam Ivan Pervan, zaslužan za novi rez Nine Badrić i otkriva kako se radi o frizuri koja pristaje gotovo svima.

"Mali preduvjet za dobar pixie, iako ne i toliko važan, je dobra tekstura kose, ali najvažniji dio je stiliziranje pa je preporuka imati dobru pastu ili vosak s mat efektom koji ne ostavlja tragove", objašnjava nam Pervan, kreativni voditelj PRIMEvision salona, i dodaje da, iako se radi o relativno jednostavnoj frizuri za održavanje, posjeti frizeru će biti relativno česti s obzirom na to da rez treba osvježavati šišanjem svakih 4 do 6 tjedana. On ovu frizuru ne bi preporučio ženama srcolikog ili četvrtastog oblika lica, a kao primjere odličnih pixie frizura Ivan nam je izdvojio pjevačicu Jennifer Hudson, glumicu Charlize Theron te miss Francuske Eve Gilles. Upravo je njezina priča najzanimljivija jer se vjeruje kako je ona prva pobjednica s kratkom kosom u 100-godišnjoj povijesti tog izbora u Francuskoj.

image

Eve Gilles

Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA/Shutterstock
image

Jennifer Hudson

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
image

Charlize Theron

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK

"Navikli smo na misice s dugom kosom, ali ja sam izabrala androgini look s kratkom - nitko vam ne bi trebao diktirati tko ste. Svaka žena je drugačija, svi smo jedinstveni", izjavila je francuska misica krajem prošle godine kada je pobijedila na natjecanju. Ipak, nisu bili svi sretni s kratkokosom pobjednicom pa se na mnogobrojne komentare oglasio i glasnogovornik međunarodnog natjecanja Miss Universe uz objašnjenje da na natjecanju žele poticati različitost pa su tako i različite frizure dobrodošle.

Kratka, dječačka frizura, kako je često zovu, zapravo je uvijek bila simbol osnaženja, hrabrosti i buntovnosti i takva je ostala sve do danas jer, iako pixie više nije tako veliko iznenađenje, i dalje se duga, bujna kosa smatra ženstvenijom. Ipak, kroz posljednjih par desetljeća imamo itekako dovoljno primjera koji nam dokazuju suprotno jer se žene - pa tako i one slavne - sve češće odlučuju za odvažni kratki rez koji može izgledati i cool, i ženstveno, i buntovno. Ako ste raspoloženi za novi rez donosimo vam inspiraciju s različitim pixie verzijama - vi se samo odvažite.

image

Natalie Portman

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK
image

Halle Berry

GENIN NICOLAS/ABACA/SHUTTERSTOCK
image

Michelle Williams

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Cara Delevingne

CARLOS TISCHLER/SHUTTERSTOCK
image

Zendaya

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Katy Perry

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
image

Zoe Kravitz

JRC PHOTO LIBRARY/PLUX/SHUTTERSTOCK
image

Scarlett Johansson

HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 12:49