TAJNE ZDRAVE KOSE

Znate li koji su najčešći mitovi o njezi kose? Frizerka nam ih razotkriva

Prvo šamponiranje nije bitno, maska se stavlja prije pranja, a regenerator samo na vrhove - frizerka Sena Gačić iz frizerskog salona GoCut za Gloriju razbija mitove o kosi.

MIT: REGENERATOR SE STAVLJA SAMO NA VRHOVE

Najbitnije je dobro oprati kosu, temeljito dva puta kako bi bila besprijekorno čista (u nekim situacijama može i tri puta). Regenerator trebamo svakako staviti jer on zatvara proces pranja kose, što je neophodno da bi kosa bila sjajna, zaštićena i hidratizirana. Nanosi se po dužini kose, ne treba nužno na vlasište, osim ako je suho i dehidrirano, i temeljito se ispere. Jako je bitan odabir regeneratora jer ako nije dobro odabran može stvoriti kontraefekt i možemo biti nezadovoljni rezultatom.

MIT: MASKA PRIJE ŠAMPONIRANJA

Maske i regeneratori se stavljaju obavezno poslije pranja kose. Oni imaju ulogu ući dubinski u kutikulu kose obavljajući proces upijanja dobrih vitamina iz maske koju ste odabrali, a to ima smisla jedino kada je kosa čista, mokra i otvorena. Nema smisla da na prljavu kosu punu sebuma i ostalih zagađivača stavljate još i masku jer nećete dobiti njegu nego ćete je samo teže oprati. Za dodatnu njegu, a na suhu kosu, ja bih preporučila adekvatno ulje za kosu, koje se koristi u malim količinama, a može se koristiti svaki dan.

image

Sena Gačić predstavila je novu liniju brenda Pantene - Hydra Glow

Vedran Peteh/ CROPIX

MIT: PRVO ŠAMPONIRANJE SE ODMAH ISPERE

Prvo pranje kose je bitno kao i drugo. Kod prvog pranja kose, vlasište i dužina se temeljito moraju oprati, kružnim pokretima da se digne i opere sav sebum nakupljen na vlasištu. Bez obzira na to što se neće dobro ili uopće šampon zapjeniti moramo nastaviti prati jer je to jako bitno kako bi u drugom šamponiranju kosa mogla upiti sve vitamine i hranjive tvari iz šampona. Nemojte biti u zabludi i misliti da ako se kosa ne pjeni da se ne pere dobro, baš se tada dobro skida sloj prljavštine. Prvi prvom šamponiranju ne treba stavljati dodatnu količinu šampona jer ga na taj način bacamo.

Linker
24. travanj 2024 03:17