Pamela Anderson

 PROFIMEDIA
Pamela Anderson

Renesansa plavuše s plaže: Kako se slavna glumica rebrendirala u šezdesetima

Jedna od najvećih zvijezda hit serije iz 90-ih u posljednje je vrijeme vrlo zaposlena baveći se različitim projektima - posvetila se aktivizmu i očuvanju prirode, planira lansirati svoju kuharicu, a zajedno sa svojim sinom radi emisije o prirodi, životinjama i ekologiji.

Jedna od najvećih zvijezda hit serije iz 90-ih u posljednje je vrijeme vrlo zaposlena baveći se različitim projektima - posvetila se aktivizmu i očuvanju prirode, planira lansirati svoju kuharicu, a zajedno sa svojim sinom radi emisije o prirodi, životinjama i ekologiji.

Kanadsko-američka glumica Pamela Anderson svoju je planetarnu popularnost stekla pojavljivanjem u TV seriji "Spasilačka služba", u kojoj je od 1992. do 1997. glumila lik Casey Jean Parker. No njezina je karijera zapravo počela još krajem 80-ih kada ju je na nogometnoj utakmici u Vancouveru zapazila jedna pivovara te ju zaposlila kao zaštitno lice, što ju je dovelo i do naslovnice časopisa Playboy 1989. Iako je 56-godišnja glumica godinama "izbivala" sa svjetske scene te se prvenstveno posvetila privatnom životu, zahvaljujući svojim novim projektima ponovno se našla u središtu pozornosti. I to s razlogom. Naime, nekadašnji seks simbol i jedna od najpoznatijih plavuša 90-ih ima velike poduzetničke planove za ovu godinu, a neke od njih već je krenula ostvarivati.

image

Pamela Anderson proslavila se ulogom u seriji "Spasilačka služba" zahvaljujući kojoj je postala seks simbol

COLLECTION CHRISTOPHEL/AFP/PROFIMEDIA

Prije dva mjeseca tako je pokrenula TV kanal pod nazivom EarthDay 365 u kojem se prvenstveno prikazuju dokumentarci o prirodi. Iako se na samom početku susrela s određenim predrasudama, ubrzo je njezin projekt postigao veliki uspjeh. Program koji nudi 2500 sati raznih emisija o prirodi više nitko ne shvaća neozbiljno, a jedan od najvećih dokaza je taj da je program, koji je početkom veljače započeo emitiranje na američkom ekološkom streaming servisu Pluto TV, sada ‘"preoteo‘" mnogo veći streaming servis Amazon Freevee.

"Oduševljena sam što dobivamo toliko pozitivnih reakcija na EarthDay 365, pogotovo što će sada još veći broj gledatelja moći uživati u tom nevjerojatno lijepom i inspirativnom sadržaju i sve to potpuno besplatno‘", rekla je glumica koja je godinama strastvena aktivistica za prava životinja i zagovornica ekologije, uključujući borbu protiv klimatskih promjena i krčenja šuma, kao i očuvanje morskih ekosustava.

image
ISOPIX/SHUTTERSTOCK

Isto tako, 2023. godine Anderson se u potpunosti odrekla make-upa te svakom mogućom prilikom ističe važnost prirodne ljepote. Bez šminke je čak snimila i dokumentarac za Netflix koji ju je prikazao u potpuno drugačijem svjetlu, a mnogi su odmah pohvalili njezin odvažan potez na koji bi se tek rijetki bili spremni odlučiti. Potaknuta "no make-up trendom" početkom godine odlučila je proširiti svoje poslovanje, a na Instagramu je s nešto više od tri milijuna pratitelja podijelila kako je sa dvojicom sinova, 27-godišnjim Brandonom i 26-godišnjim Dylanom, postala suosnivačica skincare brenda Sonsie koji je prošle godine lansirala poznata influencerica Marie von Behrens-Felipe.

"Sonsie je nova, divna, tvrtka za njegu kože koja je u skladu s veganskim postulatima. S važnom porukom koju želim podijeliti sa svijetom. Za mene prava ljepota proizlazi iz autentičnosti. Želim izgledati kako izgledam i osjećati se kako se osjećam, a to znači brinuti se o sebi - iznutra i izvana... Vjerujem da su razlike ono što nas čini lijepima i zanimljivima. Cilj je ostvariti vlastitu svrhu na Zemlji. To počinje vjerom u sebe i hrabrosti da budemo ono što nitko drugi nije - krajnji cilj nadilazi zdravu kožu", otkrila je 56-godišnja Anderson.

Riječ je o brendu koji zasad ima tri proizvoda - super serum koji zahvaljujući mješavini prirodnih ulja osnažuje barijeru kože i djeluje protuupalno, višenamjensku masku s glicerinom i hijaluronskom kiselinom te njegujući balzam za usne sa skvalanom, uljem koje čuva vlažnost usana.

image

Početkom godine postala je suosnivačica skincare brenda Sonsie

PHOTO IMAGE PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Osim pokretanja kanala s dokumentarcima o zaštiti prirode i veganske kozmetičke linije, Anderson je nedavno najavila i kuharicu pod nazivom "I love You by Pamela Anderson". U knjizi koja bi u prodaju trebala stići već sredinom listopada, naći će se više od 80 zdravih recepata, a osim isprobanih uputa kako pripremiti obroke na biljnoj bazi, bit će tu i bitni savjeti o održivom uređenju doma te vrtlarstvu.

"Ono što je počelo kao poklon za useljenje mojim dječacima, kutija kartica s receptima jednostavno nazvana "Volim te" preraslo je u projekt koji sažima sve moje omiljene stvari. Kuharica o životnom stilu. Ništa otmjeno, samo ažurirani, obiteljski recepti od biljaka... Slavi čaroliju slikovitih okruženja u kojima priroda uvijek ima ponosno mjesto za stolom", otkrila je. U međuvremenu su upute za njezine sinove prerasle u pravu knjigu od gotovo 300 stranica, čiju je objavu Anderson osobno najavila i na svom Instagram profilu.

Linker
26. travanj 2024 14:43