Treat Williams u filmu ”The Devil‘s Own” redatelja Alana J. Pakule

 COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK
ŠOK U HOLLYWOODU

Posljednja vožnja glumca čije lice svi pamtimo: Treat Williams poginuo je u prometnoj nesreći

Američki glumac Treat Williams, koji se proslavio ulogama u filmovima "Bilo jednom u Americi" i "Kosa", te televizijskom serijalu "Everwood", poginuo je u prometnoj nesreći u Vermontu.

Američki glumac Treat Williams, koji se proslavio ulogama u filmovima "Bilo jednom u Americi" i "Kosa", te televizijskom serijalu "Everwood", poginuo je u prometnoj nesreći u Vermontu.

Imao je još mnogo profesionalnih i privatnih planova, a tog kobnog dana, kad je na svom motociklu poginuo u sudaru s osobnim automobilom, američki glumac Treat Williams veselio se košnji na svom imanju u Dorsetu u Vermontu.

"Danas se kosi, volio bih da mogu spremiti taj miris u bocu i nositi ga sa sobom posvuda", napisao je 71-godišnji Treat Williams u svojoj posljednjoj poruci na društvenim mrežama, prije nego što se na svom motociklu zaputio do obližnjeg shopping centra. Bila je to posljednja vožnja glumca koji je bio adrenalinski ovisnik. Kao mladić stekao je dozvolu za pilotiranje lakih sportskih zrakoplova i helikoptera, sa suprugom Pam Van Sant, s kojom je podigao sina i kćer, položio je ispit za instruktora ronjenja na dah i s bocom, a obožavao je osjećaj slobode koji ga je pratio svaki put kad je uzjahao svoj motocikl.

image

Proslavila ga je uloga u filmskom mjuziklu "Kosa" 1979.

UNITED ARTISTS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Policijska istraga o kobnoj nesreći koja se dogodila na lokalnoj prometnici još traje, ali se pretpostavlja da je vozač osobnog vozila oduzeo prednost glumcu koji se proslavio ulogama u filmovima "Kosa" i "Bilo jednom u Americi", te popularnom televizijskom serijalu "Everwood" iz dvijetisućitih u kojem je igrao glavnu ulogu.

image

Treat Williams u filmu "The Devil‘s Own" redatelja Alana J. Pakule

COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kad nije snimao i radio predstave Treat Williams je najviše uživao na svom imanju u gradiću Dorsetu u Vermontu, a fotografije svoje idile sa suprugom Pam Van Sant, sinom Gillom, te kćerkom Ellie, dijelio je svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

"Shrvan sam, bio je divan tip, beskrajno talentiran, glumac s velikim početnim slovom, kojeg su voljeli i filmaši i kazalištarci", izjavio je Williamsov agent Barry McPherson. Tri puta bio je nominiran za nagradu Zlatni globus, a dva puta za nagradu Screen Actors Guilda (SAG) za glavnu ulogu koju je tumačio u televizijskom serijalu "Everwood".

image

Treat Williams i Michelle Pfeiffer u filmu "Deep Crimson" 1999.

MANDALAY ENT/KOBAL/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 14:01