INTERVJU

SABORSKI ZASTUPNIK S PENDREKOM I SUZAVCEM Željko Glasnović za Globus: 'Nijednog studenta nisam uvrijedio. Ciljao sam na one poput Mate Kapovića'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Željko Glasnović, zastupnik hrvatske dijaspore u Hrvatskom saboru, umirovljeni general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, koji je izazvao zgražanje u javnosti uvredljivom i zastrašujućom izjavom o studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji prosvjeduju, u Globusu je iznio svoju kontroverznu viziju moderne Hrvatske. “U HDZ-u se mora provesti lustracija”, smatra saborski zastupnik za dijasporu, te objašnjava da “u HDZ-u i dalje postoje ljudi koji su posljednjih 20 godina destabilizirali Hrvatsku, ali i 20 godina prije toga”. Sve dok ima takvih, HDZ ne može biti moderna desnica, zaključuje on, dodajući da bi lustraciju, osim u pravosuđu, trebalo provesti i u kultiri, školstvu i medijima.

Glasnović smatra da bi Hasanbegović i dalje trebao biti ministar kulture: “On je povjesničar, častan čovjek koji nema mrlje u životu. Prošao je ovo što ja sad prolazim. On je kulturnim marksistima i samointeresnim skupinama uzeo novac.”

Tvrdi da u Hrvatskoj nema ljevice: “Ovi koji se kao predstavljaju kao socijali, ili liberalni, ili narodnjaci, nemaju veze sa skandinavskim modelom ljevice. Naši su neokumunisti. Nitko od njih nema moralo pravo voditi hrvatski narod”, rezolutno kaže te se dotiče i svoje izjave o studentima Filozofskog fakulteta. “Nijednog studenta nisam uvrijedio”, smatra. “Nikome nisam prijetio. Ciljao sam na one poput Mate Kapovića, koji je rekao: ‘Serem ti na Bleiburg’.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:01