Preuzimanje hotela Marjan

Adrisova poruka za 72 zaposlenika bivšeg Kerumovog hotela: 'Ako ste doista dobili bolje ponude za otkup dugova od naše, nudimo vam raskid ugovora'

 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Adris Grupa svim će zaposlenicima hotela Marjan omogućiti raskidanje pravomoćnih ugovora kojima su Adrisu prodali svoja potraživanja ako doista vjeruju da će negdje drugdje, i od nekog drugog investitora, dobiti bolje uvjete i pravedniju ponudu.

Na to se, otprilike, može svesti Adrisova službena izjava za javnost koju su dali Jutarnjem listu nakon što je ova grupacija, u procesu pokušaja preuzimanja bivšeg hotela bivšega splitskog gradonačelnika Željka Keruma, dobila informacije kako se na radnike Marjana vrši pritisak da potraživanja koja su već prodali Adris grupi sada radije preprodaju nekoj drugoj strani.

“Adris grupa je u dobroj vjeri sklopila ugovor sa 72 zaposlenika hotela Marjan, koji pet godina nisu primili plaću i čija su potraživanja bila zanemarena. Ako neki od zaposlenika sada želi, zbog bilo kojih razloga, raskinuti pravovaljan ugovor, može to učiniti, uz povrat sredstava, do 31. prosinca 2016., i to bez kamata i bilo kojih posljedica za zaposlenika. Adris neće sudjelovati ni u kakvim radnjama koje nisu u skladu s poslovnom etikom, interesima tvrtke i koji bi bili u suprotnosti s interesima radnika hotela Marjan”, poručili su iz Adrisa.

Priopćenje je zanimljivo, posebno s obzirom na to da Adris nije dužan pristati na raskid ugovora, ali iz ove tvrtke poručuju da su još jednom spremni pokazati dobru volju prema Marjanovim zaposlenicima, baš kao što su, kažu, pokazali i u trenutku kad su otkupili radnička potraživanja te se angažirali u smislu ispunjenja radno-socijalnih obveza.

Ostaje nejasno koja je “vanjska strana” ta koja na radnike vrši pritisak, ali moguće je da je riječ o nekom novom investitoru koji se želi uključiti u utrku za ovaj hotel.

Kako doznajemo od stečajnog upravitelja Zorana Miletića, on nema informacije da bi netko radnicima nudio bolje uvjete za preprodaju potraživanja te kaže kako Adris smatra dobrim i poželjnim investitorom u Marjan.

- Meni osobno nitko se od radnika nije povjerio da bi im netko nudio da preprodaju svoja potraživanja. Osobno mi je nevažno tko je vjerovnik, bitno je samo da se sve odvija u okviru zakona i propisa - rekao je Miletić.

Podsjetimo, Adris Grupa u rujnu ove godine i službeno je potvrdila da je zainteresirana sa svojom tvrtkom Adria Resorts preuzeti Marjan te ga urediti u hotel s pet plus zvjezdica.

Dosad su otkupili potraživanja na petini nekretnine koja ima 58 soba te kompletna potraživanja 72 od ukupno 73 radnika.

Stečajni postupak nad Marjanom pokrenut je sredinom 2015. godine, i to na zahtjev trinaestoro radnika koji nisu dobili plaće od 2012

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:17