Aktivirali jamstvo za zajam

Agrokor izgubio većinsko vlasništvo u porečkoj Agrolaguni, 51% sada je na skrbničkom računu u Kreditnoj banci Zagreb

 HANZA MEDIA

Agrokor više nije većinski vlasnik porečke Agrolagune - 51 posto dionica porečke tvrtke sada je na skrbničkom računu u Kreditnoj banci Zagreb (KBZ), vidljivo je na portalu Poslovna Hrvatska, a objavio je u petak ujutro Poslovni dnevnik.

Iza tog računa, prema neslužbenim informacijama, stoje tvrtke povezane s Dubravkom Grgićem - Agram invest, Euroherc i Jadransko osiguranje. I KBZ je u većinskom vlasništvu tvrtki Dubravka Grgića.

Te tvrtke su stekle 51 posto udjela preko tzv. repo ugovora, potvrđeno nam je iz Agrokora, koji je aktiviran prije dolaska izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. Radi se o tome da je Agrokor kao jamstvo za kredit dao dionice Agrolagune.

Iz Agrolagune nisu htjeli davati dodatne informacije o načinu stjecanja dionica jer je, kažu, to pitanje poslovne transakcije između bivšeg i sadašnjeg vlasnika i nije u domeni Uprave društva.

Agrokor sada u Agrolaguni drži 34,2 posto dionica.

Na Zagrebačkoj burzi je ovih dana objavljeno da je Agram invest na isti način povećao vlasničke udjele u Belju (drže 13,9 posto) i Vupiku (9,8 posto), tvrtkama koje su izlistane na ZSE, za razliku od Agrolagune.

Agrolaguna je jedna od vodećih prehrambenih kompanija u Istri, a bavi se vinogradarstvom, maslinarstvom i stočarstvom na 1200 hektara obrađenih površina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:09