U četvrtak odluka o kreditu

Borovo iščekuje 'injekciju' iz HBOR-a, Vlada kvalitetan plan restrukturiranja

 Vojko Bašić / HANZA MEDIA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je da će Vlada u četvrtak donijeti odluku o kreditu HBOR-a koji bi pomogao funkcioniranju Borova, te da nakon toga očekuje kvalitetan plan restrukturiranja tvrtke.

"Borovo je posljednjih dana imalo poteškoća s isplatom plaća i Ministarstvo financija zajedno s drugim resorima, Ministarstvom gospodarstva, radi na rješenju kako bismo omogućili da Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) slijedećih nekoliko dana iznađe kreditna sredstva koja bi pomogla funkcioniranje Borova i jednu novu likvidnost, s tim da očekujemo kvalitetan plan restrukturiranja koji je svojstven brojnim kompanijama u Hrvatskoj ovom trenutku", izjavio je Plenković u razgovoru s novinarima nakon prve sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U fokusu hrvatske javnosti Borovo se našlo prije desetak dana kada je u medijima objavljeno da uprava kasni s isplatom plaća za veljaču te kako bi mogla biti isplaćene tek nakon Uskrsa. Samo nekoliko dana nakon tih napisa radnicima Borova isplaćene su plaće.

Borovo zapošljava 670 djelatnika, od kojih njih 400 živi i radi u Vukovaru, a niti jedan radnik nije na minimalnoj plaći.

"Ono što je uloga ove uprave je dovesti društvo na zdravu poziciju. Po prvi put zabilježeno je, i to u 2015. godini, da smo u operativnoj dobiti. Još nismo finalizirali podatke za 2016. godinu, ali sve govori da ćemo i tu godinu završiti s operativnom dobiti. To znači jako puno i to je dobar signal. Mi nismo u financijskoj dobiti, dapače. U minusu smo 18 milijuna, ali 2012. godine smo krenuli s minusom od oko 260 milijuna kuna. To je ogroman skok. Sve to skupa znači da društvo može živjeti od svoga rada", poručio je danas predsjednik Uprave Borova Gordan Kolunudžić na konferenciji za novinare u sjedištu Borova, s koje je zamolio i političare da Borovo izostave iz političkih platformi u predizborno vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:34