PROSLAVA U MALOM LOŠINJU

Grupa Jadranka obilježila 70 godina rada

Prigodnim programom u hotelu Bellevue u Malom Lošinju peta najveća turističko-trgovačka tvrtka u Hrvatskoj te najveći poslodavac cresko-lošinjskoga područja, Grupa Jadranka, obilježila je 70 godina rada u sektorima turizma i trgovine na otocima Lošinju i Cresu. Time je ujedno započeo i niz slavlja kojima otok obilježava 130 godina osnivanja Turističkoga ureda u Malom Lošinju te 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilište.

- Danas otok Lošinj s visokom razinom usluge i kvalitetom ponude može konkurirati najboljim destinacijama na Mediteranu. Svjesni smo činjenice da je Lošinj sam po sebi biser Jadrana kojega krase izvanredna obilježja i da kao takav mora ostati očuvan. Stoga se u svakom našem poslovnom koraku već 70 godina zalažemo za održiv i konkurentan razvoj turizma za čuvanje prirodnih vrijednosti, kulturnog identiteta i posebnosti ponude. U svemu tome iznimno je bitna sinergija uprave, menadžmenta i zaposlenika, kao i kompanije s lokalnom zajednicom te nesebična podrška svih državnih institucija bez čega sve ovo ne bi ni bilo moguće - istaknuo je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka, izrazivši nadu da će sljedeću okruglu 80. obljetnicu proslaviti uz završen investicijski ciklus.

Sanjin Šolić, Nina Garić Saganić, Gari Cappeli, Goran Filipović i Marko Lukičić

- To znači potpuno uređenu uvalu Čikat, nove hotele, rekonstruiranu Zračnu luku Mali Lošinj i najbolji Eco golf resort u Hrvatskoj. Tek tada vidimo Lošinj koji koristi sve svoje prednosti, prvenstveno zdravstveni turizam, koji sigurno može privlačiti goste svih 12 mjeseci – kazao je Šolić.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da je ponosan što u Hrvatskoj postoje ovakve tvrtke s uspješnom vizijom, identitetom i misijom razvoja.

- Grupa Jadranka je pravi primjer kako postupno ići prema naprijed, pridonositi razvoju lošinjske zajednice, ali i turizma u zemlji. Ovaj rezultat sinergije i izvrsnosti na Lošinju primjer je da se hrvatski turizam razvija u pravome smjeru, a sve to uz neizostavnu potporu svih stanovnika koji su na vrijeme prepoznali nužnost unaprjeđenja svoje ponude u svrhu razvoja destinacije i cjelokupnog kraja – rekao je Gari Cappelli, inače donedavni gradonačelnik Malog Lošinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:05