SURADNJA

Ikea zaposlila dvije krojačice u Rugvici

 Dragan Matić/EPH

Udruga Kamensko i Ikea pokrenule su dugoročnu suradnju, u sklopu koje će dvije članice Kamenskog pružati usluge mjerenja, šivanja i krojenja na tekstilu kupljenom u Ikei, a savjetovat će i posjetitelje Ikeine robne kuće.

Ikea je, priopćili su iz te tvrtke, za dvije nove kolegice - Ljerku Čavužić i Nadu Novitović, osigurala radni prostor, naknadu za rad, korištenje Ikeina autobusa i subvencionirane obroke.

Dvije nove članice Udruga Kamensko zaposlila je isključivo zbog suradnje s Ikeom, a bude li potrebe, angažirat će i nove zaposlenice za rad u Ikeinoj robnoj kući. Cijene usluga šivanja kreću se od 10 i 20 kuna za skraćivanje tekstila, pa do 400 kuna za izradu navlaka za trosjede, ističu u Ikei.

- Ponosni smo što se našoj globalnoj zajednici socijalnih poduzetnika pridružila i Udruga Kamensko. Suradnja sa socijalnim poduzetnicima pruža nam inspiraciju i pristup jedinstvenim vještinama iskusnih obrtnika, a našim novim partnerima tržište će postati dostupnije - ocijenio je Igor Štefanac, PR menadžer Ikea Hrvatska.

Štefanac je dodao i kako krajem ljeta kreće online prodaja za Hrvatsku. Želja je Ikee da se u Splitu otvori barem dostavni centar na oko 1500 četvornih metara, no to se, tvrdi, ipak ne bi trebalo dogoditi u ovoj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:35