Promjene u perjanicama

NOVI NADZORNICI U NIZU AGROKOROVIH TVRTKI Todorić i njegovi ljudi opozvani, iz Agrama tvrde da su bili 'protiv' jer su štitili vlastite interese

u krugu: Ante Ramljak
 Darko Tomaš / Damir Krajac / Hanza Media

Predsjednik Uprave Agram Investa Ivan Krivičić u ponedjeljak je rekao da je na glavnoj skupštini Konzuma glasovao protiv opoziva predsjednika Nadzornog odbora (NO) Ivice Todorića radi zaštite interesa društva i vlastitih interesa.

"Na današnjoj glavnoj skupštini Konzuma glasovali smo protiv opoziva Nadzornog odbora radi zaštite interesa društva kao i vlastitih interesa, neovisno o kojim osobama je riječ. Svaki pokušaj našeg povezivanja sa predsjednikom NO Konzuma Ivicom Todorićem, neprimjeren je, u prilog čega govori činjenica da smo na današnjoj glavnoj skupštini Agrolagune glasali za opoziv svih članova NO-a, među kojima je i Todorić, te imenovali nove članove nadzornog odbora", odgovorio je Krivičić na upit Hine.

"U nedostatku komunikacije od strane izvanredne uprave Agrokora, glasali smo u cilju zaštite interesa samog društva i vlastitih interesa. Naši interesi podudarni su interesima svakog imatelja dionica, a to su održivo i uspješno poslovanje društva te zaštita radnih mjesta", ističe Krivičić.

U ponedjeljak su i glavne skupštine Zvijezde, Jamnice i Leda donijele odluku o opozivu članova nadzornih odbora te imenovale nove članove.

Kako se navodi u objavi s održane Glavne skupštine Zvijezde, opozvani su predsjednik NO Ivica Todorić te članovi Tomislav Lučić, Dražen Kocijan i Manuela Ćelić Marušić.

Skupština je za članove NO-a Zvijezde imenovala Tea Vujčića, Vladimira Bošnjaka, Anju Linić Sikavicu i Ivonu Skerlev.

Glavna skupština Jamnice opozvala je predsjednika NO Ivicu Todorića te članove Tomislava Lučića i Antu Todorića. Navedeni opoziv, kako se navodi u objavi Jamnice, stupa na snagu danom donošenja odluke.

Za članove NO Jamnice imenovani su Vladimir Bošnjak, Dubravka Jusić-Crvenković i Dubravko Perović.

Članovi NO biraju se na mandat od četiri godine, a navedeno imenovanje stupa na snagu danom donošenja odluke, navodi se u objavi sa Glavne skupštine Jamnice.

Glavna skupština Leda danas je donijela odluku o opozivu članova NO i to predsjednice NO Ljerke Puljić te članova Ante Todorića i Marice Guina Torres Dujisin.

Prije glasanja o imenovanju novih članova NO zaprimljen je protuprijedlog od dioničara Allianz ZB društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, a za račun AZ obveznog mirovinskog fonda kategorije B, imatelja 38.682 redovnih dionica Leda. Tako je protuprijedlogom dopunjen dnevni red na način da je predložen još jedan član za NO i to Zdravko Kačić te je izglasana odluka.

Glavna skupština za članove NO imenovala je Vladimira Bošnjaka, Luku Cvitana, Tea Vujčića i Zdravka Kačića.

Članovi NO biraju se na mandat od četiri godine, a odluka stupa na snagu danom donošenja, navode iz Leda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:50