KRIZA U KOMPANIJI

NOVI POTRES U GM-u Povlače još 8,2 milijuna auta diljem svijeta

 AFP

Kriza koja je pogodila General Motors se produbljuje. Naime, zbog neispravnih prekidača paljenja kompanija je opozvala 8,2 milijuna vozila koja su proizvedena 1997. godine pa sve do danas.

Tako su se ta vozila pridružila ogromnoj listi automobila koja su opozvana zbog tog kvara. Ovaj posljednji opoziv odnosi se na starije automobile srednje veličine.

Sada se ukupna brojka opoziva u ovoj godini popela na velikih 28 milijuna.

Iako su u tipovima vozila koja su opozvana u ponedjeljak poginule tri osobe, te ih je osam ozlijeđeno, GM tvrdi da nema dokaza da je do toga došlo zbog pogreške na prekidaču paljenja.

Detroitska kompanija objavila je i kako se planiraju u drugom kvartalu zadužiti za 1,2 milijarde dolara kako bi pokrili troškove popravka opozvanih vozila.

Ako se uzme u obzir da su već u prvom potrošili na popravke 1,3 milijarde dolara, ukupni troškovi se penju na nevjerojatnih 2,5 milijardi dolara.

Inače, posljednji opoziv automobila se odnosi na Chevrolet Malibu od 1997. do 2005. godine i Pontiac Grand Prixa od 2004. do 2008. godine. Također, GM je opozvao i novije modele, kao Cadillace CTS proizvedene između 2003. i 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:16