Zvečevo

POŽEŠKI DIV U BLOKADI Podnijeli prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe, Agrokoru duguju više od 73 milijuna kuna

Zdravko Alvir, predsjednik uprave i vlasnik Zvečeva
 Neja Markičević / CROPIX

Zvečevo je jutros objavilo na internetskim stranicama Zagrebačke burze da je kompanija podnijela prijedlog za otvaranje predstečajne nagodbe. Burza je najprije obustavila trgovanje dionicom Zvečeva, a posliije podneva je ono nastavljeno, pri čemu je dionica bila u segmentu promatranja. Oko 13 sati bil aje u minusu 4,36 posto.

Prijedlog za predstečajnom nagodbom je upućen trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu.

Ta konditorska kompanija u većinskom vlasništvu Zdravka Alvira je već dulje vrijeme u financijskim problemima, računi su joj na današnji dan bili blokirani, kako se vidi na stranicama Poslovne Hrvatske, a nedavno je imala poteškoća i s isplatom plaća.

Kako je nedavno pisao Jutarnji, Zvečevo duguje Agrokoru više od 73 milijuna kuna. Iza tog potraživanja stoje razni zajmovi, neplaćene sirovine pa i dokapitalizacija od prije nekoliko godina kada je Agrokor postao privremeni vlasnik 20 posto dionica Zvečeva.

Tada su pojasnili u koncernu, bez ulaženja u detalje oko potraživanja, da je 'prijenos dionica izvršen u svrhu osiguranja tražbine te će po namirenju iste dionice biti vraćene prijašnjem vlasniku'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:09