IZABRALI PARTNERA

UGOVOR TEŽAK 40 MILIJUNA KUNA Ježićeva tvrtka opet dobila dužobalni prijevoz naftnih derivata za Inu

Zagreb, 251012.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja bivsem hrvatskom premjeru Ivi Sanaderu za slucaj Ina-Mol. Svjedok na sudjenju bio je Robert Jezic bivsi vlasnik Diokia.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Ina je objavila da je međunarodnom natječaju za dužobalni prijevoz naftnih derivata za partnera izabrala tvrtku Dinamarin čija je ponuda, uz zadovoljenje svih uvjeta iz natječajne dokumentacije, ujedno bila i cjenovno najpovoljnija.

Radi se o tvrtki Roberta Ježića koja je taj posao za Inu obavljala posljednjih pet godina, a vrijednost ugovora bila je 250 milijuna kuna. Novi ugovor sklapa se na godinu dana, a težak je 40 milijuna kuna.

Kako priopćuju iz Ine, uzimajući u obzir trenutne tržišne uvjete i okruženje rafinerijskog poslovanja ta se kompanija odlučila na opciju jednogodišnjeg ugovora s mogućnošću jednogodišnjeg produženja, a s novim ugovorom i odabranim modelom suradnje Ina je ostvarila uštede više od 20 posto u usporedbi s prethodnim ugovorenim uvjetima.

Natječaj, koji je trajao od listopada do prosinca 2013. i na kojem je sudjelovalo više od deset međunarodnih i domaćih tvrtki, proveden je sukladno najvišim standardima procesa nabave, a odabran je partner koji je ponudio uslugu pod najboljim uvjetima, kažu u Ini. U tom smislu, Ina je zadovoljna rezultatima natječaja koji će, kako ističu, kompaniji osigurati učinkovitu logistiku po konkurentnim cijenama.

Prema neslužbenim informacijama, od domaćih kompanija za ovaj su unosan posao Dinamarinu konkurirali Uljanik plovidba, Jadranski pomorski servis (JPS) i Liburnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:49