PANEL DISKUSIJA

VELIKA AKCIJA JUTARNJEG Pridružite se razgovoru UŽIVO: Ministri odgovaraju na pitanja o novcu iz EU fondova

„Mi smo uspjeli, možete i vi“, naziv je informativne kampanje koju je pokrenuo Native Ad Studio EPH u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije s ciljem da na koristan i inspirativan način pokažemo kako se može aplicirati za bespovratna sredstva EU fondova. Kampanja je zabilježila veliki uspjeh.

Tijekom dva tjedna više od 320 tisuća čitatelja pročitalo je članke u Jutarnjem listu, Globusu i na jutarnji.hr, a čak 414 građana poslalo nam je pitanja e-mailom u kojima ih je zanimalo kako doći do ovih vrijednih sredstava. U novom financijskom razdoblju 2014. – 2020., naime, Hrvatskoj je dostupno 10,6 milijardi eura za ulaganje u rast konkurentnosti, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivredu i ruralni razvoj, te za otvaranje novih radnih mjesta. Zato je važno znati kako izraditi kvalitetan projekt, aplicirati za fondove i uspješno povući sredstva.

U dva tjedna kampanje javili su nam se brojni građani: od direktora tvrtki, poduzetnika početnika, nezaposlenih, poljoprivrednika, mladih, obitelji koje žele razviti biznis, do IT stručnjaka. Sve njih zanimalo je - kako mogu povući novac za svoje projekte.

Dužnosnici nadležnih ministarstava odgovarali su na pitanja što su brže mogli, a onda smo zbog velikog interesa građana odlučili danas u 16 sati organizirati meet-up u Otvorenom učilištu Algebra. Panel diskusija pod nazivom “Pitaj ministre sve o EU fondovima” poklon je Jutarnjeg lista svojim čitateljima. Okrugli stol organizirali su Jutarnji list i Algebra, a sudionici okruglog stola odgovarat će na piranja koje su slali čitatelji Jutarnjeg. Algebra će nagraditi najbolje, pa će tako najzanimljiviji projekti dobiti dvije stipendije za školovanje u iznosu od po 10.000 kuna.

Na pitanja naših čitatelja odgovarat će Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, Viktorija Rončević, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava, Helga Bubanović Devčić, pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Dijana Bezjak, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, te Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede.

Susret u učilištu Algebra od 16 do 18 sati moći ćete pratiti i uživo na streamingu na portalu Jutarnji.hr.

Informativna kampanja "Mi smo uspjeli, možete i vi" napravljena je u produkciji Native Ad Studia, novog kreativnog odjela EPH za premium native advertising na print i digitalnim platformama EPH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 10:57