EKSKLUZIVNO U GLOBUSU

SPECIJALNI IZVJEŠTAJ IZ DOMOLJUBNE KOALICIJE: Plan za zadnjih 40 dana u oporbi

Uoči prvog velikog skupa Domoljubne koalicije i predstavljanja njezina izbornog programa Darko Hudelist otkriva strategiju Tomislava Karamarka za završni obračun sa zahuktalom koalicijom Zorana Milanovića 'Hrvatska raste'








Proteklih dana razgovarao sam s nekoliko javnih osoba, članova ili simpatizera HDZ-a, koji su ujedno i prijatelji predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Svi su me oni uvjeravali da se Karamarko u ovom trenutku samo na prvi pogled doima inferiornim u odnosu na predsjednika SDP-a i premijera Zorana Milanovića, i da će se to tijekom kampanje tek vidjeti.

Jedan od njih mi je rekao:

- Tomo će se tek uključiti u borbu, puno je pripremljeniji nego što se to u ovom času čini. HDZ-ovci su ipak veliki borci, to su već nebrojeno puta dokazali. No, svakako će morati prihvatiti i nekoliko izravnih TV-sučeljavanja s Milanovićem, bez toga neće ići. On je od Zorana jači na temi izbjeglica, dok su na području vanjske politike njih dvojica otprilike poravnati...

Ipak, dojam je da je Milanovićev SDP umnogome iznenadio HDZ-ovce, posebno borbenim i euforičnim mobilizacijskim skupom u Domu sportova, protekle subote. Većina dužnosnika HDZ-a takvo što nije očekivala. Zato će sada i u HDZ-u, iako su to možda bili drukčije planirali, odmah krenuti s vlastitim velikim mobilizacijskim okupljanjima.

U trenutku dok pišem ovaj tekst, dogovorena su već dva, a priprema se i treći, najveći i najspektakularniji, koji bi se, doznajem, trebao održati ili u Ciboninoj dvorani ili u Areni.

Ovog četvrtka, 1. listopada, u Dvorani Globus na Velesajmu, s početkom u 11 sati, održava se prvi veliki skup Domoljubne koalicije, na kojemu će HDZ, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, predstaviti izborni program.

S osobitim nestrpljenjem očekuje se predstavljanje HDZ-ova izbornog programa, u kojemu će daleko najvažniji dio biti njegov dugo najavljivani ekonomski program.

Badnić i Reiner
Cropix

Neki procjenjuju da bi konačan rezultat izbora mogao prelomiti izborni skor novoosnovane stranke zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića

Novi Globus saznaje je li Luka Modrić Ahilova peta Zdravka Mamića, otkrivamo zašto je sobica Tehničkog fakulteta zbog novog uređaja koji odčitava moždane signale postala najuzbudljivije mjesto hrvatske znanosti i pišemo o spašavanju diktatora Asada.

Donosimo ispovijest vječnog demo benda te ekskluzivnu reportažu iz tajnovite vile u Rumunjskoj iz koje se 24 sata na dan emitira pornografski program uživo.

Pišemo o klimavom projektu šefice diplomacije, saznajemo tko su ministri rekorderi te istinu o hrvatskim štedišama i kako smo dosegnuli vrh europske ljestvice ekonomske nejednakosti. Donosimo briefing s Koradom Korlevićem, najvećim hrvatskim astronomom o “novim” otkrićima na Marsu.

Pišemo o tvrtki koja je napravila softver brži od NASA-ina, donosimo Youtube senzaciju iz Češke, a u fotorobotu otkrivamo koliko novca treba za osvajanje Marsa.

Otkrivamo je li samo Volkswagen varao, te kako je dušik ugušio američku ljubav za VW.

Sami Mubajed, povjesničar ekspert za Siriju u intervjuu otkriva koji je najbolji plan za Siriju. Donosmo dirljivu ispovijesti roditelja Slavena Vulića, oca koji je prodao sve što je imao za sinovljevo zdravlje.

Saznali smo da su grickalice polovica svih naših obroka te donosimo povijest ženskog prijateljstva.

Rock-prorok Goran Bare dovršava album “Djeca ponoći” i otkriva nam svoje stihove i razmišljanja. Zatim donosimo osvrt na film koji je u potrazi za razlogom propasti Amy Winehouse te intervju s Dubravkom Jelačićem u kojem govori o kavani Corso.

DOLJE POGLEDAJTE NASLOVNICU NOVOG BROJA GLOBUSA, KOJEG NA SVIM KIOSCIMA MOŽETE KUPITI OD ČETVRTKA:

Globus_naslovna_1291

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:42