ARSENAL - NORWICH

Arsenalova prednost u odnosu na konkurente se topi, Norwich danas mora pasti!

Arsenal je u posljednja tri kola osvojio svega dva boda te se tako istopila njihova prednost u odnosu na četvrtoplasiranu momčad.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 05. svibanj 2012. 13:41

Štoviše, pobjedom Newcastela i peta momčad lige im se primakla na bod, pa bi ih novo posrtanje moglo stajati mjesta u Ligi prvaka. Takav rasplet bi vjerojatno bio doživljen kao velika katastrofa za Topnike, osobito nakon prednosti koju su imali.

- Mi moramo danas pobijediti, no neće biti lako. Norwich je dokaz da bodove ne osvajaju imena. Možda individualnom kvalitetom ne pripadaju vrhu lige, no momčadski su odlični. Imaju svoj stil igre s mnogo ubacivanja s bokova, a u napadu dominira snažni Holt. Vrlo su nezgodna ekipa i trebamo ih se čuvati - istaknuo je Wenger.

Srećom po njega, Norwich je u posljednjih nekoliko kola i primjetnom padu forme. U zadnja tri susreta primili su čak 11 pogodaka, te razumljivo nisu osvojili niti bod.

Wenger će danas imati opet dosta izostanka, međutim i dalje je tu dovoljan broj kvalitetnih igrača. U napadu bi svoje trebao napraviti Van Perise, a podršku će mu pružati Chamberlain i Gervinho.

- Kada smo ušli u Championship to je bio super rezultat. Promocija u Premierligu je bila fantastična, a ova sezona je bila čudo. Ponosan sam na svoje igrače i želim da bez pritiska odigraju posljednje dvije utakmice. Naravno, to ne znači da ću dozvoliti nered i nedisciplinu na terenu, no igrači svakako imaju slobodu u igri - istaknuo je Lambert.

Kao što smo ranije rekli, postoji osjećaj da se ta 'sloboda' nazire već nekoliko kola. Norwich teško može parirati jačim ekipama ukoliko nije sto posto u utakmici, a u posljednje vrijeme nije.

Gosti imaju manjih problema s izostancima, no to se ne bi smjelo osjetiti u njihovoj izvedbi na terenu.

Linker
10. lipanj 2024 05:48