Brittney Griner

 EVGENIA NOVOZHENINA/AFP/PROFIMEDIA
GROZNI UVJETI

Užasavajuće svjedočanstvo američke zvijezde iz ruskog pritvora: ‘Paukova gnijezda, mrlje krvi...‘

Griner je uhićena u veljači 2022. u ruskoj zračnoj luci zbog posjedovanja ulja hašiša koja su ilegalna u Rusiji
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 22:36

Američka košarkašica Brittney Griner tvrdi da je tijekom njezinog razdoblja u ruskom pritvoru, gdje je ostala od veljače do prosinca 2022. nakon što je uhićena zbog posjedovanja droge, na krevetu bilo "paukovih gnijezda" i mrlja krvi. Amerikanka je to izjavila u nedavnom intervjuu za ABC.

Jedna od najboljih američkih košarkašica, priznala je da je potpuno zaboravila da u svom kovčegu ima ulje hašiša te je nazvala "velikom greškom" što ga nije izvadila iz prtljage na putovanju.

Igračica Phoenix Mercuryja također je izvijestila da je dobila pastu za zube kojoj je istekao rok trajanja i da je njome uklonila crnu plijesan sa zidova. Uz to, spomenula je paukova gnijezda i mrlje krvi na krevetu.

image

Brittney Griner

ABC/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Griner je uhićena u veljači 2022. u ruskoj zračnoj luci. Ulja hašiša su ilegalna u Rusiji te je osuđena na devet godina zatvora zbog posjedovanja i krijumčarenja droge.

Nakon višemjesečnih pregovora između američke i ruske vlade, Griner je u prosincu 2022. razmijenjena za trgovca oružjem Victora Buta, poznatijeg pod imenom "trgovac smrću".

Sportašica se vratila na teren s Phoenix Mercuryjem, ali je ljetos uzela stanku od tri utakmice kako bi se usredotočila na svoje mentalno zdravlje.

Linker
02. svibanj 2024 22:36