Ivica Zubac

 TIM WARNER Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Dončić i društvo nadoknadili više od 30 poena zaostatka pa izgubili, Clippersi slave, Zubac vrlo dobar

Zubac je u pobjedi sudjelovao sa 13 koševa, četiri skoka te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom
Piše: Hina, SNObjavljeno: 29. travanj 2024. 06:33

Košarkaši Los Angeles Clippersa uspjeli su poravnati omjer u pobjedama protiv Dallas Mavericksa na 2:2 u prvom krugu doigravanja NBA lige 116:111 gostujućom pobjedom u četvrtoj utakmici, a hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac u toj je pobjedi sudjelovao s 13 koševa, četiri skoka te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom.

Zubac je na terenu proveo 30:16 minuta uz šut za dva 6:11 dok je slobodna bacanja gađao 1:2.

Bila je to nesvakidašnja utakmica u kojoj su Clippersi zahvaljujući fantastičnom šutu za tricu poveli s 55:24 sredinom druge četvrtine. No, onda se "upalio" Kyrie Irving koji je serijom svojih koševa uspio smanjiti na 66:49 do poluvremena. U nastavku je prednost Clippersa nastavila padati sve do 78:76 pred kraj trećeg dijela da bi u četvrtoj četvrtini Clippersi ponovno pobjegli na 92:81. Ipak, Irving je još jednim udarom vratio Mavse u igru te nevjerojatnim ubačajem preko trojice suparnika čak i dovesti svoju momčad u vodstvo 105:104 2:13 minuta prije kraja. Uslijedila je nemoguća trica Paula Georgea za novo vodstvo Clippersa, a onda je James Harden s nekoliko preciznih prodora i polaganja odveo dvoboj u mirne vode za goste.

George i Harden su utakmicu okončali s po 33 ubačaja za Clipperse, dok Mavsima nije bilo dovoljno 40 poena Irvinga te "triple-double" Luke Dončića od 29 pogodaka i po 10 skokova i asistencija.

Prolazak dalje osigurat će momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a peta utakmica je u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak.

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa osigurali su prolazak u drugu rundu NBA doigravanja, nakon što su u četvrtoj utakmici prve runde pobijedili Phoenix Sunse u gostima 122:116, te ih ‘metlom‘ ispratili iz playoffa. Velik je to neuspjeh Sunsa koji su ove sezone složili stvarno jaku momčad u vidu Kevina Duranta, Bradleyja Beala i Devina Bookera, tri igrača All-Star kalibra, no nisu uspjeli izbalansirati sve da bi bili konkurentni za titulu.

Najbolji pojedinac kod pobjedničke ekipe bio je Anthony Edwards koji je zabio 40 poena. Sjajno je gađao tricu (7-10) te skupio devet skokova i šest asistencija. Karl Anthony Towns za Timberwolvese je zabio 29 poena uz deset skokova. U redovima Phoenixa odličnu utakmicu odigrao je Booker, koji je zabio 49 poena, dok je Durant ubacio 33.

Minnesota, koja je završila regularnu sezonu na trećem mjestu, u četvrtfinalu, odnosno polufinalu Zapadne konferencije, čeka boljeg iz dvoboja Nuggetsa i Lakersa. Trenutno u toj seriji Denver vodi 3:1.

Košarkaši Indiana Pacersa pobijedili su Milwaukee Buckse u četvrtoj utakmici prve runde. Rezultat je bio 126:113, a Pacersi su tako poveli s 3:1 u seriji. Bucksi su u velikom hendikepu jer im ne igra njihov najbolji igrač Giannis Antetokounmpo zbog ozljede i vidi se koliko su drugačija ekipa kad ga nema na parketu. Centar Indiane Myles Turner odigrao je svoju najbolju utakmicu u ovoj seriji. Završio je s 29 poena, devet skokova i četiri asistencije. Pogodio je i sedam trica. S druge strane najbolji je bio Brook Lopez s 27 poena i devet skokova.

Linker
29. travanj 2024 07:43