SAM HODDE Getty Images Via Afp
DOGOVOR U SVLAČIONICI

Luka Dončić nakon velikog preokreta: ‘Na poluvremenu smo rekli da se ne vraćamo u Oklahomu‘

Dallas je imao -17, pa u infarktnoj završnici izborio finale Zapadne konferencije
Piše: HinaObjavljeno: 19. svibanj 2024. 08:18

Dallas Mavericksi su se plasirali u finale Zapadne konferencije drugi put u posljednje tri sezone nakon što su sinoć u šestoj utakmici serije sa 117-116 svladali gostujuće Oklahoma City Thunder i slavili u seriji sa 4-2.

U konferencijskom finalu igrat će protiv pobjednika ogleda između Denver Nuggetsa i Minnesota Timberwolvesa koji su izjednačeni u seriji na 3-3.

Dallas Mavericksi su nadoknadili zaostatak od 17 koševa u trećoj četvrtini i došli do vodstva nešto manje od četiri minute prije kraja.

Luka Dončić je utakmicu završio s 29 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Kyrie Irving i Derrick Jones Jr. dodali su po 22 poena, Dereck Lively II je ubacio 12 koševa uz 15 skokova.

"Na poluvremenu smo rekli da se ne vraćamo u Oklahomu", rekao je Dončić o zaostatku svoje momčadi na poluvremenu od 16 poena.

Oklahomu je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 36 ubačaja i osam asistencija. Williams je dodao 22 poena, devet skokova i osam asistencija, a Chet Holmgren je ubacio 21 koš.

Posljednjih nekoliko minuta bilo je posebno uzbudljivo. Washington je zabio tricu dvije minute prije kraja regularnog dijela i doveo Dallas u vodstvo 113-110, gosti su potom propustili smanjiti zaostatak, a Jones je u sljedećem napadu odveo Dallas na plus 5.

Nakon toga Gilgeous-Alexander zabio tricu i približio Oklahomu na samo dva poena razlike.

Washington je 27 sekundi do kraja napravio prekršaj na Gilgeous-Alexanderu i on zabija jedno slobodno i dovodi Oklahomu na samo koš zaostatka. Thunder je zadržao posjed, a Gilgeous-Alexander je dodao Holmgrenu koji je pogodio za vodstvo od 116-115 20,4 sekunde do kraja.

Neočekivani junak na kraju je bio P.J. Washington. Na njemu je napravljen prekršaj prilikom pokušaja za tri poena, a potom je uslijedila drama. Dvije i pol sekunde prije kraja stao je na liniju slobodnih bacanja, pogodio prvo, pa drugo, a onda namjerno promašio treće kako bi spriječio ekipu Thundera, koja je ostala bez timeouta, da se pripremi za završni šut.

Jalen Williams je uhvatio loptu i pokušao s druge polovice pogoditi koš na isteku vremena, ali nije uspio.

Linker
19. svibanj 2024 08:18