Jamal Murray je opet postigao pobjednički koš za Denver

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
JOKIĆ BOLJI OD LEBRONA

Novi šok za Lakerse: Denver zabio pobjednički koš tri sekunde prije kraja i izbacio ih iz playoffa

U drugi krug je prošla i Oklahoma dok je Boston došao do treće pobjede protiv Miamija
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. travanj 2024. 07:27

Gledali smo to nekoliko puta u finalu Zapadne konferencije prošle sezone, gledali smo sada u prvom krugu doigravanja ove godine - Lakersi odigraju dobru, čvrstu utakmicu protiv Denvera, ali na kraju izgube. To se opet dogodilo i sinoć, LeBron James i društvo su bili u igri za pobjedu praktično do pred sam kraj utakmice, ali opet su izgubili i to na način na koji im se to dogodilo i u trećoj utakmici. Jamal Murray je pri neriješenom rezultatu, 106:106, 3,6 sekundi prije kraja utakmice pogodio koš za pobjedu (VIDEO POGLEDAJTE OVDJE). Lakersi nisu imali na raspolaganju niti jedan time-out pa su pokušali ludim šutem doći do pobjede. Međutim, Taurean Prince je bio neprecizan i slavlje igrača i navijača Denvera je moglo početi.

Tijekom cijele utakmice rezultat je bio prilično izjednačen. Niti jedna momčad u niti jednom trenutku nije imala dvoznamenkastu prednost, a ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine. Tada je Anthony Davis u jednom kontaktu s Michaelom Porterom ozlijedio rame i dugo mu se ukazivala pomoć. On se nakon toga ipak vratio u igru, ali je bilo vidljivo da nije bio na razini na kojoj je trebao biti pa su Lakersi izgubili jaku opciju u napadu. Davis je utakmicu završio sa 17 poena, 15 skokova i 4 asistencije, više od njega je postigao Austin Reaves (19p, 4a, 3s, 3uk), ali i LeBron James koji je imao čak 30 poena uz 11 asistencija, 9 skokova i 4 osvojene lopte. S druge strane je Denver do pobjede vodio trojac Murray (32p, 7a, 3s) - Porter (26p, 4s, 2uk) - Nikola Jokić (25p, 20s, 9a). Nuggetsi će u drugom krugu playoffa igrati protiv Minnesote.

image

Shai Gilgeous-Alexander

SEAN GARDNER Getty Images Via Afp

Prolazak u drugi krug izborila je i Oklahoma koja je s 4-0 ‘pomela‘ New Orleans. Još jednom je mlada momčad Thundera demonstrirala silu, a ovaj put su sve riješili u posljednjoj četvrtini koju su pobijedili rezultatom 27:18. Shai Gilgeous-Alexander (24p, 10s, 3a, 2b) i Jalen Williams (24p, 8s, 4a, 2uk) su bili najbolji kod Oklahome dok su CJ McCollum (20p, 6s, 2a) i Jonas Valančiunas (19p, 13s) predvodili Pelicanse.

Dvije serije na Zapadu su završene, a Boston je došao na korak do završetka svoje serije protiv Miamija. Nakon što je Heat iznenađujuće pobijedio u drugoj utakmici u Bostonu, u niti jednom od dva domaća susreta nije uspio doći do slavlja. Još jednom momčad s Floride nije imala dobru tricašku večer (9/33), a s obzirom na ozljede Jimmyja Butlera i Terryja Roziera to je jedini način da se pobjede ovakvi Celticsi.

image

Caleb Martin nije mogao zaustaviti Derricka Whitea

MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

Boston je dvoznamenkastu prednost imao u prvoj četvrtini, održavao ju je i povećavao do ulaza u posljednju četvrtinu kada je bilo 81:59 i kada je sve bilo jasno. Sjajnu utakmicu je odigrao Derrick White (38p, 4s, 3a, 3b), a priključio mu se Jayson Tatum (20p, 11s, 5a). Kod Heata su najbolji bili Bam Adebayo (25p, 17s, 5a) i Tyler Herro (19p, 4s, 4a). Problem za Boston u ovoj utakmici je ozljeda Kristapsa Porzingisa koji je odigrao samo 17 minuta. Nije poznat stadij ozljede ni hoće li biti spreman za sljedeću utakmicu.


Rezultati:

Miami Heat - Boston Celtics 88:102 (Miami vodi 3-1 u seriji)

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 89:97 (Oklahoma pobijedila s 4-0 u seriji)

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 108:106 (Denver pobijedio s 4-1 u seriji)

Linker
30. travanj 2024 07:49