Slavlje Dinamovih igrača

 JOSIP BANDIĆ/Cropix
PUT DO ELITE

Dinamu propao ‘najluđi‘ scenarij za Ligu prvaka, ali se nada sjajnim vijestima. Sve ovisi o ovom derbiju

Sve će kalkulacije pasti u vodu ako Borussia Dortmund svlada Real Madrid u finalu Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 13. svibanj 2024. 06:24

Pobjedom nad Osijekom u subotu, Dinamo je pripremio sve za veliko slavlje na kraju sezone. Modri su osigurali 25. naslov hrvatskog prvaka, čime su automatski rezervirali i mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka početkom iduće sezone.

Iako je postojala mogućnost da maksimirski klub uđe izravno u skupinu elitnog natjecanja, ta je opcija pala u vodu nakon što je Šahtar slavljem protiv kijevskog Dinama osigurao naslov ukrajinskog prvaka.

No, Jakirovićevoj momčadi i dalje je otvorena mogućnost da kvalifikacije za Ligu prvaka počne od posljednje stepenice, od play-off runde, čime bi, i u slučaju poraza u tom pretkolu, imali zagarantirano nastupanje u Europskoj ligi. Da bi se takav scenarij ostvario, Borussia Dortmund ne bi smjela osvojiti Ligu prvaka ove sezone, a praška Slavia i Kopenhagen ne bi smjeli biti prvaci u svojim ligama.

Dok je češki klub u zaostatku od četiri boda za Spartom, tri kola prije kraja, Kopenhagen je poremetio nade Zagrepčanima s obzirom na to da je u nedjelju svladao dotad vodeći Brøndby s 3-1 i preskočio ih na ljestvici s dva boda viška. Iako trenutačno Kopenhagen drži vrh, isti broj bodova sada ima i Midtjylland, koji ima malo slabiju gol-razliku, zbog čega je zasad na drugom mjestu.

Do kraja su ostala još tri kola, a u idućem kolu sastaju se upravo Kopenhagen i Midtjylland, taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak od 20 sati. S obzirom na to da je Slavia daleko od naslova, Modri bi mogli u subotu s posebnom pozornošću pratiti taj derbi i navijati za Midtjylland.

Naravno, sve će to biti poništeno ako Borussia svlada Real Madrid u finalu Lige prvaka na Wembleyju 1. lipnja.

Linker
13. svibanj 2024 06:25