Gabriel Vidović i suigrači

 GORAN MEHKEK Cropix
TRENUTAK GENIJALNOSTI

Taj Dinamov mladić izgleda sve bolje! Klub sada mora naći dobrog pregovarača, zna se i tko je pravi kandidat

Dinamo uvijek ima nekoga koji zahvaljujući svojoj kvaliteti zna biti igrač prevage, pogoditi kad treba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. travanj 2024. 19:33

Sigurno su se svi koji su poklonici Modrih primili za glavu kad je u samoj završnici utakmice nakon kiksa Theophilea, Dabro zaobišao Nevistića i kad je lopta iskosa krenula prema praznoj mreži. Ali Dabro je za Dinamo ispao - dobro. Promašio je čisti zicer i Modri su sačuvali minimalnu pobjedu. Nakon koje prvi na ljestvici, na vrhu će prenoćiti i čekati rasplet utakmice Lokomotiva - Rijeka.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Tražili su taj trenutak Modri od starta prvenstva, tko čeka taj očito dočeka. Istina, bili su prvi jedno dva sata nakon što su u prošlom kolu pobijedili Lokomotivu. bilo je to prekratko, ovoga puta su prespavali noć s subote na nedjelju kao vodeći. Bila je to već osma uzastopna Dinamova pobjeda u HNL-u,, nastavili su Jakirovićevi dečki svoje divno proljeće, koje žele okruniti na Rujevici sljedeće nedjelje na ‘utakmici svih utakmica‘ protiv Nevere s Kvarnera. U dobroj su formi, razigrani, ali Profa mora biti i zabrinut. Po tko zna koji puta, iako su bili mnogo bolji od suparnika, nisu uspijevali iskoristiti mnogo prilika koje su stvorili. Pa im se moglo dogoditi da u Varaždinu i ne stignu do pobjede, da je Dabro znao pogoditi ono što bi trebao pogoditi.

Tijekom kompletne utakmice bila je vidljiva razlika u kvaliteti dva suparnika. Dinamo je kontrolirao igru, uglavnom dominirao, nametnuo se od prve minute. Nekako se stalno osjećalo da će zabiti pogodak, nekako se mislilo, samo što nije... Ali vrijeme je prolazilo i ništa nije bilo od toga do trenutka genijalnosti mladog Gabriela Vidovića. Dinamo uvijek ima nekoga koji zahvaljujući svojoj kvaliteti zna biti igrač prevage, pogoditi kad treba.

Kad smo već kod Vidovića, što prvenstvo ide dalje, taj nam se mladić sve više sviđa. Znamo da je 3,5 milijuna eura za njegov otkup previše za maksimirski klub, ali bilo bi dobro pronaći dobrog pregovarača, pa da Gabi ostane još sezonu barem na posudbi. Taj dobar pregovarač trebao bi biti v.d. sportskog direktora Marko Marić, ide mu komunikacija. Modri su pobjedom u Varaždinu Rijeci bacili rukavicu u lice, poručili Sopiću i njegovim dečkima; da vas sad vidimo‘.

Nevera s Kvarnera je definitivno pod velikim pritiskom pred nedjeljnu utakmicu s Lokomotivom. Ako žele u veliki derbi ući s dva boda prednosti, trebati će im pobjeda u Kranjči. Modri će u miru čekati taj dvoboj i onda krenuti na sve ili ništa na Rujevici. Dinamo je definitivno u šampionskom zamahu, obrana naslova sad izgleda dosta blizu. Samo, za to će im trebati preskočiti Rijeku, završni ispit biti će najteži, njihova HNL matura. I da, svjedočili smo velikom jubileju Arijana Ademija, odigrao je svoju 400-tu utakmicu za Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:44