Facebook/HNK Gorica
ZVONE ŠAMPIONSKA ZVONA?

Hajduk, Dinamo i Lokomotiva ‘gledaju u leđa‘ čudesnoj generaciji: Jedan klub na pragu je povijesnog uspjeha

Gorica iz te momčadi ima i pet reprezentativaca Hrvatske u uzrastu do 15 godina
Piše: Toni RoićObjavljeno: 29. travanj 2024. 14:25

Dok je seniorska momčad Gorice opet upala u rezultatske turbulencije, ona pionirska koju vodi Boris Trivunov nezaustavljivo maršira prema naslovu prvaka Hrvatske.

Šampionska zvona mogla bi u prijestolnici Turopolja zazvoniti već sljedećeg vikenda, nakon što je Gorica u petak u utakmici 24. kola pobijedila Varaždin rezultatom 2:1.

Time je na vrhu došla do sedam bodova prednosti ispred Hajduka i Lokomotive (55-48), ali dva prva pratitelja imaju i odigranu utakmicu manje. Za Turopoljce preostala su još dva kola u kojima gostuju kod Solina i dočekuju Rijeku. Samo jedna pobjeda garantira im naslov prvaka, a kako u 25. kolu idu na noge Solinu, koji je tek na 11. mjestu i ima 40 bodova manje od njih, realno je očekivati trijumf i osiguravanje prvog mjesta i prije zadnjeg kola.

Bit će to povijesni doseg za velikogorički klub, koji će prvi put imati najboljeg u Hrvatskoj u ligi koja se igra na razini cijele države. Gorica iz te čudesne generacije ima i pet reprezentativaca Hrvatske u uzrastu do 15 godina, a najvažniji zadatak kluba je zadržati ih na okupu i u sljedećim godinama, te od njih stvoriti igrače za seniorski sastav.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 14:27