Stefan Ristovski, Ramon Mierez i Patrik Kolarić

 JOSIP BANDIC Cropix
PRESJEK SUĐENJA

Evo zašto Ristovski nije dobio crveni karton. Kolarić je imao samo jednu pogrešku, ali brzo ju je ispravio

Matković bi došao u ‘obećavajuću‘ a ne izglednu priliku, što je po pravilima samo žuti karton
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. svibanj 2024. 23:51

Derbi bez stranog suca automatski je značio i pregršt rasprava o suđenju.

Prva sporna situacija zbila se u 34. minuti. Ristovski je kao posljednji igrač Dinama zakasnio u startu na Matkoviću, te napravio prekršaj. Sudac Kolarić svirao je prekršaj i dao žuti karton Ristovskom, na što su gosti krenuli sa žestokim protestima tražeći crveni karton za Ristovskog.

U spornoj je situaciji Kolarić dao žuti karton zato što je procijenio da je Matkoviću lopta išla dosta u stranu te da stoga nije riječ o prekršaju posljednjeg igrača obrane koji bi prethodio "ziceru". Po svemu što smo vidjeli, ispravna odluka Kolarića. I VAR soba mu ja dala za pravo, pa Kolarić nije išao gledati snimku. Matković bi da nije bilo prekršaja došao u "obećavajuću" a ne izglednu priliku, što je po pravilima samo žuti karton.

U 42. minuti Petković je završio na travi nakon duela s Bukvićem, u trenutku kad je zagazio u kazneni prostor gostiju. Ovaj se put VAR soba oglasila, Igor Pajač je kao VAR sudac očito procijenio da tu ima elemenata za kazneni udarac. Kolarić je pogledao snimku, te ostao pri svojoj odluci. Kontakta je bilo, ali dosta "labavog" i Kolarić je ostao pri svojoj odluci da nije riječ o penalu. Po svemu što smo vidjeli na snimci, ponovno je bio u pravu.

U 59. minuti Hoxha se sjurio u kazneni prostor, Duarte je ušao u duel nakon kojeg je Hoxha pao i tražio penal. Kolarić je samo odmahnuo rukom, ali se ponovno oglasio VAR. Ne zbog penala, jer se duel dogodio izvan kaznenog prostora, ali je Pajač očito bio mišljenja da je u pitanju prekršaj za crveni karton. Kolarić je po drugi put stao uz aut liniju te pogledao snimku, a ovaj je put bio stava da je pogriješio, te da je Duarte zakasnio u startu i napravio prekršaj na domaćem napadaču. Duarte je tako zaradio izravni crveni karton.

Kolarić je potom Duarteu pokazao crveni karton, realno zasluženo. Za razliku od Makovića koji nije imao punu kontrolu lopte, koja je k tome išla od Nevistićevog gola, Hoxha je izravno ulazio u kazneni prostor i da ga nije Duarte zaustavio, ušao bi ravno pred golmana Osijeka, bio bi u izglednoj prilici za gol. I zato je Duarte dobio crveni karton.

Kolarić je ukupno derbi odsudio dobro, uz pogrešku kod crvenog kartona Duartea koju je ispravio uz pomoć VAR-a.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 08:58