DAMIR SKOMRLJ Cropix
ZANIMLJIVA PRESICA

Kakva poruka Modrima: ‘Dođite u Zmajevo gnijezdo, Bruce Lee i - pobijedite! Pao je Lille, past će i Dinamo‘

‘Mišković? On je gazda kluba, može doći gdje želi. Lopta je okrugla...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. travanj 2024. 22:22

Lokomotiva je prekinula Rijekin niz od devet pobjeda u svim natjecanjima, sedam u prvenstvu, a trener Silvijo Čabraja je kazao:

- Sretan sam, možda je Rijeka imala nešto više posjeda, ali ne sjećam se njihove stopostotne šanse. Na kraju mi ostaje žal jer mogli smo unakaziti Rijeku, što su oni nama napravili na Rujevici. Nismo uspjeli u tome, imali smo izrazite šanse.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Možda je Lokomotiva skrojila prvenstvo?

- Mi sebi stavljamo tepih da probamo uloviti Europu, imamo vrlo bitnu utakmicu u Osijeku, sami smo kovači svoje sreće. Bonus je što Rijeku ove sezone nismo dobili, puno nam znači ova pobjeda. No, još su četiri kola, svašta će se događati.

Može li Lokomotiva sljedeće godine složiti ekipu koja će se boriti za prvaka?

- Smatrate li vi da to Lokomotiva može? Menadžment kluba odlučuje o ekipi, mi podižemo igrače i plasiramo ih. Najviše bih volio da su tu Stojković, Kačavenda, Aliyju, Dabro... ali što ćemo onda sa Šotičekom, Canjugom, Krivakom? Mora se i njima osloboditi pozicija. Volio bih da ekipa ostane na okupi, ali bojim se da to neće biti tako.

Nije htio govoriti o načinu kako ih je Rijeka svladala u Kupu...

- To je bilo i prošlo. Razgovarao sam sa Sopićem... Danima možemo debatirati o suđenju. Nedavno sam rekao da ga neću komentirati. Ne bih govorio niti o fair-playu, možda ni ja u Kupu, kao igrači Rijeke, ne bih izbacio loptu van. Žalimo zbog svakog remija, negdje vas nagradi, negdje oduzme. Žao mi je zbog poraza od Dinama na Maksimiru gdje smo trebali izdurati pet minuta da osvojimo tri boda, pa s Osijekom na Opus Areni...

Na utakmici je bio Samir Handanović kao skaut Intera i gledao vratara Čavlinu.

- Nadam se da ćemo barem ostaviti oslonac ekipe kao što su Marić, Leovac, Čop, kakav je god u godinama... A nije ni lako prodati igrača.

Željko Sopić, trener Rijeke je kazao:

- Prije svega čestitam Lokomotivi na pobjedi, dobili smo dva gola, a trebali tri, iz prekida, a kvaliteta kod prekida nas je krasila ove sezone. Mudražija je ostao dva puta sam... Ne znam što pametno reći. Ovo naše prvo poluvrijeme nije bilo puno lošije nego s Goricom i Istrom. U drugom smo pokušali neke stvari promijeniti, Lokomotiva je imala kontre, nije se lako vraćati. U nedjelju nas očekuje Dinamo, idemo pobijediti i vratiti se na prvu poziciju. Nema tu nikakve strke.

Gubili su 2:0 u prvom dijelu.

- Nismo dobro očistili situacije, znat kako je kod duge lopte, to je 50:50. Tako smo i mi zabili preko Obregona. Treba skupiti glave, ništa nije izgubljeno, dečki su od 17 utakmica dobili 15, nije problem. Doći će Dinamo, pa ako su bolji bit će prvaci, ako nisu neće. Mi sad imamo imperativ. I bod bi nam u Kranjčevićevoj bio neloš. Dinamu je bio puno bolji od Varaždina, pa se mogli dogoditi da ne pobijedi. Moramo skupiti glave, svi se bore za nešto, nemam ništa za prigovoriti dečkima. Jedino da su neki igrači malo komotno igrali neke utakmice, i ovu, ali i već prije ove, ali što im reći kad tako dugo nisu primili gol.

Ostajete li kod mišljenja da Dinamo ima više sreće nego pameti.

- Sreća je relativna, Možda sam bio vruće glave, dugoročno je sreća kvaliteta..

Niste poljuljani?

- Ni najmanje. Nije sve gotovo. Dođite na Rujevicu, u Zmajevo gnijezdo, Bruce Lee i - pobijedite. Pao je Lille, past će i Dinamo. A opet, lopta je okrugla, pa ćemo vidjeti.

Pojavio se predsjednik Damir Mišković i izgubili su. Novinar je pitao hoće li mu zabraniti dolazak na stadion.

- Ma ne. On je gazda kluba, može doći gdje želi. Lopta je okrugla. Jednostavno u takvim krucijalnim situacijama nismo bili pravi. Mudražija je svaki put bio sam u zaleđu, jednom mu se lopta odbila od našeg igrača i to je bio gol.

Rijeka je i 2017. poražena četiri kola prije kraja.

- To nema veze, dobro se treba pripremiti, ako je netko bolji pružit će ruku, ako nije pružit će tebi - zaključio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 23:41