IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
DOZNAJEMO

Novi strani sudac stiže za ključni derbi lude HNL utrke! Susjedi izašli ususret HNS-u i šalju svog čovjeka

Još nije odlučeno što će biti s finalom Kupa u kojem se također sastaju Rijeka i Dinamo 15. i 22. svibnja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. travanj 2024. 11:29

Mađar Tamas Bognar sudit će na Rujevici derbi Rijeka – Dinamo. Radi se o iskusnom sucu koji znak FIFA-e ima od 2009. godine. Rođen je 18. studenoga 1978. godine. U tekućoj sezoni sudio je Konferencijsku ligu te kvalifikacije Europske lige. Ima iskustva u inozemstvu. Upravo u ovoj sezoni odradio je tri utakmice u prvenstvu Saudijske Arabije te jednu u Kings Cupu.

Pomoćnici su Balazs Buzas i Peter Kobor. Četvrti sudac je Bence Csonka, ulogu VAR-a imat će Istvan Vad, a AVAR-a Istvan Albert.

Mađari su tako izašli ususret HNS-u. Više nije jednostavno pronaći kvalitetne strane suce. Bliži se Europsko prvenstvo te UEFA nije sklona da u Hrvatsku dođu suci koji će suditi na Euru i mogli bi potencijalno biti delegirani za utakmice Hrvatske. Poznato je da će od onih koji su već sudili u HNL-u na Euru biti Nijemac Daniel Siebert.

image

Tamas Bognar

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Još nije odlučeno što će biti s finalom Kupa u kojem se također sastaju Rijeka i Dinamo 15. i 22. svibnja. I dalje postoji mogućnost da to budu stranci, ali mogli bi biti i naši. Klubovi i svi u hrvatskom nogometu morat će prestati razmišljati da su strani suci jamstvo poštenja i kvalitete, a naši to nisu jer ako će takav narativ definitivno pobijediti kako će hrvatsko suđenje ići dalje? Zato HNS prije svega mora zauzeti jasan stav što želi sa suđenjem u Hrvatskoj. Činjenica je da se strancima u Hrvatskoj više vjeruje, ali i da bi svi trebali malo spustiti tenzije i pomoći stvaranju normalne atmosfere i za domaće suce.

Za ogled Rijeka – Dinamo u prvenstvu kandidat je bio Poljak Szymon Marciniak, čovjek koji je sudio finale Svjetskog prvenstva u Kataru i finale Lige prvaka. Poljski savez dao je već bio zeleno svjetlo, ali UEFA-e nije dopustila jer on je kandidat za polufinala njezinih natjecanja.

Bognar je 25. veljače sudio utakmicu Saudijske lige u kojoj su igrali Al Shabab i Al Nassr, na trenu su bili Ivan Rakitić, Marcelo Brozović i dakako Cristiano Ronaldo, a Al Nassar je na gostovanju dobio 3:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:34