RONALD GORŠIĆ/Cropix
POGLED STRUČNJAKA

‘Sudac je griješio. Trebao je isključiti Selahija, a imao je i još jedan propust‘

Kako je sudio Bognar pitali smo Boru Bezjaka, bivšeg međunarodnog suca
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. svibanj 2024. 22:59

Mađarski sudac Tamas Bognar u 53. minuti digao je na noge cijelu Dinamovu klupu kad Selahiju nije pokazao drugi žuti karton nakon starta na Baturini. Veznjak Rijeke već je bio ranije požutio, tom prilikom izbio je loptu klizećim startom, ali je ujedno i zakačio Dinamovog igrača. Mađar je bio energičan i ostao dosljedan, VAR mu je dao za pravo. Zbog prigovora isključio je kondicijskog trenera Modrih Ivančića.

Bila je to najnapetija situacija za suca koji je imao kontrolu utakmice, a nije se ni dogodilo puno rubnih i za njega teških situacija. Kako je sudio Bognar pitali smo Boru Bezjaka, bivšeg međunarodnog suca?

- Mađar je sudio s pogreškama, kad pogledam svu četvoricu stranaca koji su bili ovog proljeća u Hrvatskoj, najbolje je posao odradio Nijemac Daniel Siebert. Što se tiče ove utakmice, na kraju Dinamo nije oštećen jer je pobijedio, međutim trebao je isključiti Selahija. To je bio start za drugi žuti karton. Na kraju utakmice žuti je propustio dati i Smolčiću. To su dvije situacije u kojima sudac nije napravio dobar posao - ustvrdio je Bezjak dodajući:

- Selahi je imao oštar start i to je dovoljno za žuti karton, a Smolčić je prekoračio granice kod prekršaja koji je učinio.

image
DAMIR ŠKOMRLJ Cropix

Smolčić nije dobio žuti na ovoj utakmici. U 14. minuti Radeljić i Kulenović su bili u borbi za kaznenom prostoru, domaći igrač je malo povlačio napadača Dinama, ali nije to bilo za jedanaesterac. Početkom drugog dijela u 48. minuti pokazao je na bijelu točku nakon starta Pierre-Gabrielea na Pašaliću. Iako je igrač Rijeke već uputio loptu pred vrata, sudac je sankcionirao zakašnjeli start koji je završio na nozi. Iz tog jedanaesterca domaći su poveli.

- Što se tiče kaznenog udarca za domaćina, on je bio. Dok je lopta u igri takav start na nogu se sankcionira kao prekršaj - zaključio je Boro Bezjak.

Na kraju o Mađaru neće biti velike priče. To svjedoči i izjava za televiziju Sergeja Jakirovića, iako bi dinamovci vjerojatno drugačije govorili da je završilo u koristi Rijeke.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:41