RONALD GORSIC Cropix
LUDA PLAVA NOĆ

Totalna ludnica na benzinskoj prema Zagrebu: Evo gdje su sve Jakirović i društvo slavili rušenje Rijeke

Od Rijeke do Zagreba slavila se velika pobjeda Dinama kojom je vjerojatno riješena utrka za naslov
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2024. 17:29

Nakon pobjede na Rujevici, plavi dečki su prvo na terenu, sa svojim BBB-ima, koji su bili smješteni u poznatom “riječkom kavezu”, slavili uz pjesmu i veliko veselje. Nakon toga plava ekspedicija uputila se prema metropoli. Benzinska stanica na odmorištu Kupjak bila je prva postaja na putu. Tamo je plave dečke dočekala veća skupina navijača. Pjevali su se Dinamovi refreni, Jakirović i njegovi dečki fotkali su se sa svojim obožavateljima, naravno pod budnim okom policije koje je bilo u velikom broju.

Nova veselica stigla je na naplatnim kućicama u Lučkom. Odmah nakon njih, na nadvožnjaku se pojavila nova skupina navijača koja je u noćnim satima čekala svoje ljubimce, upaljene su baklje, skandiralo se pobjednicima, modri autobus ih je trubom pozdravio. Treća postaja nalazila se malo dalje, kod zagrebačke Arene. Tamo su uz cestu, nešto prije jedan sat nakon ponoći stajali navijači s bakljama koji su glasno i zdušni skandirali.

Na prolasku kroz Novi Zagreb, na putu prema maksimirskom stadionu, svaki automobil koji se tad kretao praznim ulicama je potrubio, i tako sve do Maksimira. Dinamo je pred svoj stadion stigao nešto malo iz jedan sat nakon što je otkucala ponoć. Ispod Maksimira je doslovno ključalo od pirotehnike, pjesme i slavlja, navijači su organizirali spektakularni vatromet. Skupilo se nekoliko stotina navijača, odzvanjale su automobilske trube, a igrači Dinama dočekani su kao heroji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 18:34