SPLITSKE MLADE NADE

Odgovor na Kovačića i Halilovića: Purger iz Dubrave i Blankin brat najveće uzdanice Bilih!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 07. studeni 2012. 18:04

Prošlotjedni turnir reprezentacija 'do 16’ u Francuskoj, na koji je Hrvatska uskočila umjesto Amerike, dokazao je nemali rejting i ugled koje naši mladi uživaju godinama. Kako bi rekao Ivan Gudelj, koji je dotičnu selekciju upravo preuzeo od Ive Vranješa, ne spadamo u europskih Top 5, ali se opasno šuljamo 'tu negdje’. Što se obistinilo i u Parizu: spretno i sretno provukli su se Nizozemci (1:1), domaći nas porazili (1:0) golom iz jedanaesterca, a dobili smo Norvežane (2:1).

Po prvi put igrao je Nikola Vlašić (15), tić Hajduka, intrigantan stoga što je Blankin brat. Za nj Vranješ kaže:

- Odličan krilni vezni kojemu je desna noga bolja, ali ne zaostaje ni lijeva. Kad za godinu-dvije ojača i tjelesno se izjednači s vršnjacima, njegove fenomenalne sposobnosti sasvim će se iskazati!

S Nikolom je godinu dana individualno radio cijenjeni stručnjak Zoran Vulić. Očito je dinastija Vlašić svjesna kakvim draguljem raspolaže pa se ne štedi ni na kojem razvojnom segmentu.

- Nikola je zabio Norvežanima - podsjeća Gudelj. - Cijelo vrijeme igrao je standardno, kvalitetno. Vrlo je perspektivan, a Pariz će dodatno pridonijeti samopouzdanju.

Sve to potpisuje i trener aktualne postave Mladen Ivančić. Važno je naglasiti da Vlašić kod Igora Tudora participira u klupskom kadetskom sastavu u 1. HNL iako je godinu dana mlađi.

Ispostavlja se, dakle, da na Poljudu postoji tandem koji može i hoće konkurirati maksimirskim zvijezdama Mateu Kovačiću (18) i Alenu Haliloviću (16); Tomislav Kiš (18) u Vlašiću dobiva dostojnog partnera. O Kovačiću je suvišna rasprava, on je, uostalom, novi službeni kandidat za najbolju državnu momčad. Halilović pak plijeni pozornost kontinentalne nogometne javnosti, potvrđujući kako je točna višegodišnja procjena da među Modrima raste budući as, bivši dječak čiji nogomet oduševljava svakim potezom, idejom, realizacijom.

Članovima spomenutog kvarteta sigurno su posebna inspiracija dvoboji Dinama i Hajduka u bilo kojoj konkurenciji. Tako i treba!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 12:02