POVRATAK IVICE OLIĆA

'Ostat ću osjetim li da me Bayern treba, ali ako odem, onda je izbor Wolfsburg!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. travanj 2012. 00:59

Nije bilo vremena za slavlje Ivice Olića i suigrača iz Bayerna nakon plasmana u polufinale Lige prvaka. Već jučer u 11.30 sati trener Jupp Heynckes zakazao je trening u nogometnom centru Bavaraca u Säbener Strasse.

Okupilo se i dosta navijača, a u prvom planu bio je Ivica Olić koji je s dva pogotka na Allianz Areni poslao Marseille u povijest.

- Tako je slično bilo i nakon one utakmice s Lyonom kad sam na Gerlandu zabio tri gola... Naravno da veseli kad te navijači pozdravljaju, vole, žele popričati - pričao nam je Olić.

Kad je izlazio iz igre petnaestak minuta prije kraja da bi ga odmijenio Gomez, Ola je dobio ogroman pljesak Allianz Arene.

- Divno je to bilo za čuti, ove sezone nisam mnogo igrao, ali nisu me zaboravili. Bila je to dobra glazba za moje uši. Nakon Turske, to je bila druga utakmica ove sezone u kojoj sam osjetio “ono nešto”. Onaj poseban adrenalin, ono unutarnje oduševljenje. Prepun sam pozitivnih osjećaja.

Sad se svi pitaju možete li promijeniti svoju odluku i ipak ostati i Bayernu nakon ljeta kad vam istječe ugovor?

- Nikad ne reci nikad. Gledajte, ako do kraja ove sezone odigram još pet utakmica za Bayern, onda mi se ugovor automatski produžuje na godinu dana. Ne samo to, Bayern mi je bez obzira na tu činjenicu ponudio novi ugovor na jednu godinu. Znači, mogu ostati.

Pa, pet utakmica do kraja sezone ćete valjda odigrati?

- Ako se odigra manje od 45 minuta, onda se to računa kao “pola utakmice”. No, recimo ovako: ako stvarno do kraja sezone budem u planovima trenera, ako vidim da ću stalno igrati i ispuniti kvotu koja mi automatski produžuje ugovor, moguće je da ostanem. Moram biti uvjeren da se na mene ozbiljno računa i sljedeće sezone.

U suprotnom?

- Odlazim u Wolfsburg! Hajde, da kažemo 99 posto, onaj 1 posto uvijek moramo ostaviti. Taj klub me želi šest mjeseci, sviđa mi se njihova filozofija, potencijal, to je klub koji može napredovati. Ostajem tako u Bundesligi i Njemačkoj, imam veliku obitelj, nisam sam, moram misliti na njih, prije svega na njih.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 03:26