Screenshot (Šport TV Slovenija, X)
PAO JE I REKORD

Prava ludnica u susjedstvu! Bivši Dinamov trener slavi veliku titulu: ‘Gotovo je, prvaci smo!‘

Svoj prvi inozemni trofej osvojio je 51-godišnji hrvatski trener koji sada piše povijest kluba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2024. 17:50

Slovenija ima novog prvaka. U nedjeljnom derbiju nogometaši Celja svladali su branitelja naslova Olimpiju s minimalnih 1:0 i tako po drugi put u svojoj povijesti osvojili titulu. Pobjednički pogodak za Celjane postigao je Egor Prutsev atraktivnim pogotkom u 58. minuti.

Do kraja prvenstva preostala su još tri kola, a Celje se ovim trijumfom protiv izravnog suparnika odvojilo na razliku od nedostižnih 12 bodova u odnosu na klub iz Ljubljane.

>>> POBJEDNIČKI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Svoj prvi inozemni trofej osvojio je 51-godišnji hrvatski trener Damir Krznar, koji je ubrzo nakon odlaska iz Maribora u listopadu prošle godine preuzeo Celje s kojim je ispisao povijest. Celjanima je ovo treći trofej u slovenskom nogometu, prvi je bio Kup kojeg su osvojili 2005. godine.

Svoj su doprinos ovom pothvatu dala i četvorica hrvatskih nogometaša, to su vratar Matko Obradović, ofenzivni veznjaci Mario Kvesić i Luka Bobičanec te krilni napadač Luka Menalo, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je stigao na posudbu iz zagrebačkog Dinama.

U Celju je u nedjelju bila prava ludnica, istočna tribina stadiona Z‘dežele posebnom je koreografijom obojena u žuto i plavo, a na utakmicu s Olimpijom stiglo je rekordnih 7.242 gledatelja.

- Gotovo je, prvaci smo! U vodstvu smo bili od početka. Čestitke igračica, odigrali su herojsku sezonu. Imali smo i teških trenutaka, ali ništa posebno. Čestitke vodstvu kluba, u četiri-pet godina izgrađena je izvrsna momčad, a bit ćemo još bolji. Hvala i mojim prethodnicima koju su postavili temelje, a čestitke idu i mom stručnom stožeru. Nismo povezali dva poraza i to je presudilo. Za novu sezonu trebamo kupiti golgetera – izjavio je Damir Krznar.

Spomenimo i da je Olimpija nakon prošlogodišnje dvostruke krune ove sezone ostala bez ijednog trofeja s obzirom na to da se u Kupu oprostila već u osmini finala porazom od Kopra. U finalu Kupa igrat će Rogaška i Gorica.

Linker
28. travanj 2024 18:05