ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
VATRENI U PRVOM PLANU

VIDEO U dvoboju Dinamovih ‘krvnika‘ Hrvati ukrali šou: Kotarski izluđivao obranama, Vida ponovno zabio

Do kraja grčkog prvenstva ostalo je tek dva kola, a stvari nisu ni blizu razriješene
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. travanj 2024. 21:01

Napeta borba za naslov prvaka vodi se i u grčkoj Super ligi. U igri je čuveni četverac AEK - Olympiacos - PAOK - Panathinaikos, a međusobni dvoboj Dinamovih europskih krvnika iz ove sezone, PAOK-a i AEK-a, dodatno je zakuhao stvari.

U uzbudljivom dvoboju punom preokreta slavio je PAOK s 3:2, a značajne uloge u susretu imali su i Hrvati. Poveli su crno-bijeli preko Giannisa Konstanteliasa u 3. minuti, a šest minuta kasnije gosti uzvratili golom Orbelina Pinede. Imao je zatim AEK dvije sjajne prilike doći u vodstvo, no fenomenalnim obranama istaknuo se Dominik Kotarski na vratima domaćina.

Prvo je u 19. minuti impresivno obranio udarac Pinede s niti tri metra, da bi u 31. još jednom spasio svoju momčad, ovaj put požrtvovno se ispruživši nakon opasnog udarca Sergia Arauja.

OBRANE KOTARSKOG POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, AEK je do vodstva uspio doći u 75. minuti i to preko našeg Domagoja Vide. Stoper Vatrenih spremno je dočekao odbijanac u šesnaestercu i zabio svoj šesti pogodak sezone. Ipak, domaćini su do kraja uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. U 81. i 90. poentirali su Konstantelias i Sastre i donijeli velika tri boda PAOK-u.

POGODAK VIDE POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja grčkog prvenstva ostalo je tek dva kola, a stvari nisu ni blizu razriješene. AEK je još uvijek na vrhu sa 75 bodova, slijedi ga PAOK sa 71 bodom i utakmicom manje, isto bodova ima i Panathinaikos, dok je Olympiacos četvrti sa 70 bodova i utakmicom manje. A s obzirom da je riječ o ligi za prvaka, igrat će se barem još tri međusobna dvoboja između spomenutih momčadi.

Linker
28. travanj 2024 21:14