AP
IZIGRAO DEPORTIVO

POVRATAK U BUNDESLIGU Klasnić potpisao jednogodišnji ugovor s Mainzom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. rujan 2012. 16:04

Njemački nogometni prvoligaš Mainz novi je klub hrvatskog napadača Ivana Klasnića (32). Bit će Mainz Klasniću treći njemački klub u karijeri nakon St. Paulija i Werdera.

- Imao sam puno ponuda, ali prilika u Mainzu i igranje u Bundesligi najviše me zanimalo - rekao je Klasnić, koji je s Mainzom potpisao jednogodišnji ugovor.

- Odmah ću započeti sa treninzima i povratkom u fizičku spremu kako bih pomogao svojoj momčadi vrlo brzo - dodao je hrvatski napadač, koji je navodno na stolu imao ponude Deportiva, Liverpoola i Gaziantepspora.

U Mainzu su se na dovođenje Klasnića odlučili nakon što nisu uspjeli realizirati posao s Adrianom Ramosom.

- Tražili smo iskusnog napadača koji poznaje Bundesligu kako bismo ojačali naš mladi napad. To smo vidjeli u Ivanu Klansiću, koji je demonstrirao svoje kvalitete, posebice zabijanje golova, u prijašnjim klubovima - komentirao je menadžer Mainza Christian Heidel.

Klasniću će Mainz biti peti različiti klub u karijeri. Izuzev spomenutih St. Paulija i Werdera igrao je još za Nantes i Bolton, a posljednju bundesligašku "epizodu" imao je 2008. godine u Werderu.

Trebali smo potpisati Klasnića, ali je promijenio uvjete

Hrvatski napadač Ivan Klasnić (32) bio je nadomak potpisivanja ugovora sa španjolskim nogometnim prvoligašem Deportivom, otkrio je predsjednik kluba iz A Coruñe Augusto César Lendoiro.

Povratnik u elitni razred španjolskog nogometa je u potrazi za još jednim napadačem, a kako je Klasnić slobodan igrač, Deportivo ga je usprkos činjenici da je ljetni prijelazni rok zatvoren imao mogućnosti dovesti.

Tako je Cesar Lendoiro otkrio da je ugovor s Klasnićem bio na pragu potpisivanja, ali da su se onda stvari iznenada promijenile.

- Postigli smo načelni dogovor s Klasnićem, ali u vrijeme kada je trebalo potpisati, on je predložio druge uvjete - rekao je čelni čovjek Deportiva prilikom predstavljanja najnovijeg pojačanja kluba, Portugalca Tiaga Pinta.

Interes za Klasnićevim dovođenjem navodno je postojao od strane Liverpoola i turskog Gaziantepspora.

Linker
12. svibanj 2024 01:30