MALEŠ PROGOVORIO

'Šuker nije rješenje za duge staze, a Širića sam razotkrio jer ne podnosim ucjene!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2012. 16:42

Predsjednik Hajduka nije čovjek od reflektora. Od kada je odradio posao agenta USKOK-a i prodrmao temelje nogometne močvare, nije se previše pojavljivao u javnosti. Tek nekoliko rečenica, ništa konkretno... U utorak je konačno stao pred mikrofone.

- Ništa ne skrivam. Plan je bio da se rijetko pojavljujem u medijima - rekao je u uvodu i pretresao aktualno stanje u HR nogometu.

- Sustav je bitan i to treba mijenjati. Estetske promjene nisu dobre i ne možemo prihvatiti opciju sa Štimcem kao izbornikom - jasan je Maleš koji traži da Hajduk bude prisutan u svim strukturama HNS-a.

- Šuker? Treba pričekati da vrijeme pokaže svoje, ali ako se križaljka slaže po dogovorima, onda to nije to. Tražimo promjene. Pravna država mora djelovati na svim razinama - rekao je Maleš.

Osvrnuo se predsjednik Hajduka i na stanje u klubu čije boje brani. Ponosan je na neke stvari poput omladinske škole i ugovora mladih igrača. Priznao je da je bilo i nekih pogrešaka...

- Možda je ova godina skupo plaćeno školovanje. Radimo novi budžet, planiramo ga za tri godine, u 2014. Hajduk će trošiti 40 milijuna kuna, a slično će biti i u 2013., oko 50 milijuna kuna - otkrio je.

Hajduk se sprema uzeti upravo toliko kredita da bi izašao iz teške financijske situacije, a rate bi se otplaćivale od transfera igrača. Za sljedeću sezonu zna se kostur momčadi.

- Ali nećemo s njim u javnost. U Hajduk mogu doći igrači bez odštete ili oni koji će pristati na postotak od budućeg transfera.

Odlazi ili ostaje?

Novinare je zanimala i budućnost Hrvoja Maleša na čalu Hajduka.

- Razgovarali smo i zaključak je da su to bile spekulacije. Hajduk je iznad svih i ako moj odlazak donosi bolje sutra, spreman sam otići odmah - jasan je čovjek koji je ponosan što je bio važan kotačić u USKOK-ovoj akciji.

- Boljele su nepravde. Nikad ne bih pristao na kompromise i ucjene - jasan je Maleš. Na kraju je izbjegao odgovor na pitanje hoće li Hajduk biti prvak sljedeće godine.

- Drugačije sam pričao prije godinu dana i to je dio školovanja. Zato ću sada prekinuti s obećanjima - završio je lider Hajduka.

Linker
14. svibanj 2024 03:41