MIGUEL RIOPA Afp
BIT ĆE SVEGA

U HNL-u je totalna ludnica, ali kakva se tek drama kod njih zakuhala: Čak 11 klubova može ispasti

Prava "vatra" će biti između klubova koji trenutno drže od 11. do 16. mjesta, a koji su stisnuti u svega tri boda
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. travanj 2024. 21:33

U portugalskoj Primeiri drama će biti do posljednje minute. Ostalo je za odigrati još samo tri prvenstvena kola, devet bodova je u igri, nogometaši Sportinga već su stavili jednu ruku na pokal prvaka s obzirom na pet bodova prednosti ispred Benfice dok istovremeno čak 11 od 18 momčadi u teoriji prijeti ispadanje!?

Na dnu prvenstvene ljestvice je Vizela s 22 boda koja je izvjesni drugoligaš, a čini se kako ni Chavezu s 23 osvojena boda nema spasa, ali je zato razlika između osmog Famalicaa i Portimonensea koji je 16. i drži mjesto koje vodi u diogravanje za opstanak osam bodova, odnosno u teoriji klub koji je u gornjoj polovini ljestvice još uvijek nije teoretski osigurao ostanak u najboljem društvu. Međutim, prava "vatra" će biti između klubova koji trenutno drže od 11. do 16. mjesta, a koji su stisnuti u svega tri boda. Naime, između Rio Avea (32 boda) i Portimonensea (28 bodova) tu su još Gil Vicente (32), Farense (31), Boavista (30) te Estrela Amadora (29 bodova).

Ni borba za Europu još nije posve definirana, Sporting i Benfica će u Ligu prvaka, ali zato su preostala dva mjesta neizvjesna. Porto sa 63 boda drži treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, a samo bod manje ima Braga na 4. mjestu koje donosi nešto oskudniji novac u Konferencijskoj ligi.

Standings provided by Sofascore
Linker
06. svibanj 2024 22:17