Joško Gvardiol

 JUSTIN TALLIS Afp
SLAVLJE U NOTTINGHAMU

Gvardiol bio najbolji igrač Cityja, pogledajte njegove brojke: ‘Nisam očekivao da ću postići gol‘

Hrvatski stoper je postigao drugi prvenstveni gol u 15 dana, a City je ostao u utrci za naslov s Arsenalom
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 21:11

Nastavlja se luda utrka između Arsenala i Manchester Cityja za naslov prvaka Engleske. Oba kluba su danas pobijedila - ‘Topnici‘ su slavili kod Tottenhama dok su ‘Građani‘ pobijedili Nottingham Forest.

Junak Cityja je bio Joško Gvardiol koji je u 32. minuti postigao gol za 1:0 nakon ubacivanja Kevina de Bruynea iz kornera. Bio je to drugi premierligaški gol hrvatskog stopera u dva tjedna, a osim gola Gvardiol je odigrao dobro i u drugim segmentima igre. Imao je jedno uspješno ‘čišćenje‘, dva puta je blokirao protivničke udarce, osvojio 6 od ukupno 9 duela te imao 86% uspješnih dodavanja. Za svoju je izvedbu od SofaScore dobio ocjenu 8,3 što je najveća ocjena na utakmici. Gvardiol je bio igrač utakmice ispred dvostrukog asistenta De Bruynea (8,1).

image

Josko Gvardiol protiv Nottingham Foresta

SOFASCORE

- Bilo je stvarno teško. Znali smo od početka utakmice da će biti tako, pogotovo s ovakvim terenom koji je bio stvarno suh - rekao je Gvardiol nakon utakmice za Sky Sports i dodao:

- Nisam očekivao da ću postići gol, ali našao sam se u dobroj poziciji. Do kraja sezone su ostala još četiri kola i moramo se usredotočiti na sebe kako bi osvojili naslov.

Linker
28. travanj 2024 21:12