Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC Cropix
REAKCIJE NAVIJAČA

Društvene mreže gore, Livaja duboko podijelio Hrvatsku: Odmori, zaslužio si! To, Marko, dobili su što su htjeli‘

Dok mu jedni viču: ‘Ti si kreten, nećeš nam faliti‘, drugi ga podržavaju: ‘To, Marko!‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 20:45

Nakon što je obznanjeno da je Marko Livaja napustio tabor hrvatske reprezentacije, ne prestaju reakcije među svekolikim navijačkim pukom. Podsjetimo, Livaja je doživio incident s riječkim navijačima na otvorenom treningu u ponedjeljak.

Napadača Hajduka su s tribine vulgarno vrijeđali pojedini riječki navijači, a on se onda upustio u verbalni okršaj zbog koje su morali na kraju reagirati i policija i zaštitari koji su bili na tom dijelu zapadne tribine. Samo dan kasnije, obznanjeno je da je napustio reprezentaciju zbog obog incidenta, a sam igrač se oglasio kazavši da u ovom trenutku nije spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bi svojim ostankom samo bio smetnja ekipi te im je poželio sreću i da se okite zlatom.

Kako je i bilo očekivano, ova odluka izazvala je podijeljenost među navijačima. Dok jedan dio krivi Livaju zbog ranijih incidenata na Rujevici u utakmicama protiv Rijeke, navijači Hajduka bijesni su zbog ovog raspleta događaja.

Mnogi su iskoristili ovaj incident da prikažu neke druge igrače koji su ponikli iz Hajduka kao žrtve, cinično "pozdravljajući" ovaj potez.

- Eto, dobili ste što ste htjeli, sad se okomite na Pašalića (Marija) pa Vlašića (Nikolu). Čestitam! - jedan je od komentara.

Jedan od komentara bio je usmjeren na potencijalni rasplet događaja da se ovo dogodilo u Splitu.

- Huligani, neprijatelji reprezentacije i mrzitelji svega hrvatskog poremetili pripreme za završnicu Lige nacije! Ovako bi to izgledalo da su u pitanju bili navijači Hajduka!

- Neće nam nedostajati, Kramarić (Andrej) je za klasu bolji od njega! - smatraju neki zagovornici anti-Livaja kampanje.

Naravno, neizostavan je bio spomen i Zdravka Mamića aludirajući na to da on i dalje vuče konce reprezentacije.

- Bravo Marko! Ovo je i dalje Mamićeva, Kustićeva i Dalićeva prćija! Nevjerojatno je da te Savez nije podržao i stao iza tebe, sve izgubili dabogda! - čest je komentar viđen na društvenim mrežama.

Iako se to možda ne očekuje, neki navijači Hajduka ne pozdravljaju ovaj potez, štoviše, totalno su okrenuti kontra Livaje.

- Ja sam Hajdukovac, ali ako je ovo istina, Livaja, ti si kreten!

Mnogi nisu propustili napasti Riječane koji su domaćini trenutnog boravišta hrvatskih reprezentativaca.

- Nadam se da vam je srce na mjestu, g***a riječka! Jedva čekam da vam ga uvali na Rujevici!

Predstoji za vidjeti daljnji rasplet događaja, a najviše nas zanima koliko će ovo utjecati na mentalni aspekt reprezentacije i hoće li se dodatno zainatiti i osvojiti zlato za svog kolegu u vrhu napada.

Linker
15. svibanj 2024 10:44