ZA ŠEFA NEMA STRAHA

'ŠTIMAC I IGRAČI SU ZABRINUTI, A UPRAVO TADA SMO NAJJAČI' Ćiro Blažević vjeruje u izbornika

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. kolovoz 2013. 16:19

Ćiro Blažević ima bogat i izbornički i komentatorski opus, često je znao analizirati Vatrene, međutim sada se nije htio miješati u Štimčev posao.

- Ovjenčan sam jako velikim iskustvom i znam da je najopasnije kad nas se hvali, a najgalvaniziraniji smo kad nas se kudi. Čitam, vidim zabrinutost u medijima, ali budite sigurni da su i igrači jednako zabrinuti, Štimac je zabrinut. To će nas samo učvrstiti, izazvat će totalnu mobilizaciju u reprezentaciji, to nam je prednost i može biti adut za pobjedu. Vjerujem da će atmosfera u ekipi biti kakva treba za tako zahtjevan dvoboj.

I Blaževića smo pitali za pojedina mjesta na kojima je prodefilirao veći broj igrača. Štimac je, pogotovo u prijateljskim susretima, dosta rotirao...

- Vjerujem u Štimca, siguran sam da će napraviti što je najsvrsishodnije. Njegov je posao zahtjevan i nitko osim Igora ne zna što se točno događa u svlačionici. Svi smo mi izbornici, držimo da imamo najbolje rješenje, međutim, lako je pametovati. Štimac se mora potrbušiti zajedno s Bokšićem da nađu formulu za uspjeh.

Trebali li uvesti klasičnog zadnjeg veznog?

- Meni su govorili da sam lud što igram s Bobanom, Prosinečkim i Asanovićem, a vidio sam što time dobivam. Štimac mora procijeniti.

Preporučate li mu stare snage ili poneko iznenađenje, recimo Ante Rebić bio bi kao svojedobno Josip Radošević.

- Ne zamjeram mu što je probao neke igrače, morao je doći do zaključka može li na njih računati. Najbolje se to vidi kad zaigraju za nacionalnu vrstu, a sada je na njemu odluka je li se tko nametnuo.

Linker
13. svibanj 2024 10:37