Varazdin, 070810.Stadion NK Varazdin.Prva HNL, 3.kolo.NK Varazdin - NK Dinamo Na fotografiji: Samir Toplak trener Varazdina.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
SMJENA U VINKOVCIMA

TOPLAKU SPORAZUMNI RASKID Željko Kopić prvi kandidat za novog trenera

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 27. srpanj 2012. 18:56

Samir Toplak više nije Cibalijin trener! Nakon razgovora sa Zvonimirom Hodakom sad već bivši trener i aktualni predsjednik Uprave zaključili su da ovako naprosto dalje više ne ide..

- Vrlo korektno smo se razišli i sporazumno raskinuli suradnju. Samiru zahvaljujem na svemu, a napravio je doista mnogo dobrih stvari za naš klub. Razlozi razlaza? Rekao bih da su razlozi kompleksni i vrlo slojeviti. I da mi je žao što je do toga moralo doći, jer riječ je o neosporno kvalitetnom treneru - diplomatski je izustio Hodak.

Toplak je postao bivši zbog nekoliko detalja; jedan od njih je rezultatski loš start u sezonu, premda je potpuno jasno kako poraz od Slavena Belupa nije bio presudan. Nije bila presudna ni svojevrsna ucjena kojom je Toplak prije otprilike mjesec dana pritisnuo klub na isplatu zaostalih plaća, premda mu takav pristup zasigurno nije očvrsnuo poziciju kod dioničara, štoviše. A u konačnici, odnos s dijelom navijača i pripadajući pritisak zasigurno su škodili atmosferi u Genscherovoj 10b, čega je Toplak i sam itekako svjestan.

- Postao sam preveliki uteg Cibaliji, a to nipošto ne želim biti. Atmosfera je daleko od idilične i u takvim okolnostima teško je, gotovo nemoguće napraviti rezultat - rekao je Toplak.

Nakon odlaska iz Vinkovaca, prvo će se malo odmoriti, a onda čekati na neki novi izazov.

- Prošle godine nakon odlaska iz NK Varaždin uplatio sam ljetovanje, pospremio kufere i krenuo prema Jadranu kad mi je zazvonio telefon i donio vijesti o interesu iz Vinkovaca. Umjesto u Dalmaciji, završio sam u Slavoniji, pa je sada vrijeme da obitelji vratim taj mediteranski dug.

Na rastanku nije propustio podvući i ovo:

- Od srca zahvaljujem na suradnji i podršci mojim najbliži suradnicima, članovima stručnog stožera i sportskom direktoru Draženu Pernaru, klupskim čelnicima, također i vama novinarima na čiji rad nemam niti najmanju primjedbu, te svim dobrim ljudima u gradu koji su mi pružali potporu i koji su pritom bili u većini.

A što s manjinom?

- S njima nisam imao nikakav problem, oni su imali problem sami sa sobom. Nebitni su, ne želim im ništa poručivati, niti im pridavati bilo kakav značaj - zaključio je Toplak koji je ispao korektan prema Cibaliji utoliko što nije tražio isplatu još tri plaće, koje mu prema slovu ugovora pripadaju, nego će ga zadovoljiti isplata zaostataka, odnosno samo onog što je u Vinkovcima zaradio na ime plaća i premija.

Nove okolnosti u prvi plan su gurnule Miroslava Bojka, prvog Toplakovog asistenta. Bojko će voditi momčad večeras protiv Dinama, međutim on je samo tranzicijsko rješenje. Za novog trenera VK-prvoligaša postoji nekoliko kandidata, a nebesko-plavoj trenerskoj kabini, doznajemo, najbliži je Željko Kopić. Riječ je o mladom stručnjaku, koji je na sebe skrenuo pozornost prošle sezone kada je kao trener Lučkog trijumfalno promarširao kroz Vinkovce i Poljud...

Linker
17. svibanj 2024 07:24