FRANCK FIFE Afp
NIMALO DIPLOMATSKI

Kakva će to biti megamomčad! Predsjednik Francuske otkrio novi klub Kyliana Mbappéa

‘Stvarno se nadam da će svi europski klubovi pustiti svoje igrače, kao što su to učinili francuski klubovi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. svibanj 2024. 17:43

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nimalo diplomatski je otkrio ime novog kluba Kyliana Mbppéa. Naime, Macron je u Marseilleu na dočeku olimpijske baklje iz Grčke kazao kako vrši pritisak na Mbappéa kako bi se priključio u olimpijskoj reprezentaciji koju će na Igrama u Parizu voditi Thierry Henry.

Iako mu ugovor s PSG-om istječe 30. lipnja Mbappé još nije javno obznanio odluku gdje će nastaviti karijeru. Izvjesno je, međutim, kako će to biti madridski Real koji svojim igračima ne dozvoljava da igraju turnire koji se održavaju izvan datuma Fife. A Olimpijske igre održavat će se u tom terminu (od 24. srpnja do 9. kolovoza). Dodatni problem što Igre počinju svega deset dana nakon finala Europskog prvenstva. Macron u Marseilleu nije izbjegao pitanje o Mbappéovom mogućem sudjelovanju u Parizu 2024.

- Nadam se da sam u svakom slučaju izvršio maksimalan pritisak na njega i "budući klub" iako ne želim imenovati Real Madrid. Ali prvo imamo nogometno Europsko prvenstvo - izjavio je Macron.

Ranije u razgovoru za "La Tribune Dimanche" francuski predsjednik kazao je kako se nada Mbppéu u olimpijskoj reprezentaciji.

- Stvarno se nadam da će svi europski klubovi pustiti svoje igrače, kao što su to učinili francuski klubovi, to je olimpijski duh. Upoznao sam Mbappeova oca prošli tjedan i postavio mu pitanje nastupa Kyliana na Olimpijskim igrama. Rekao mi je: "Želi igrati na njima" - rekao je Macron.

Iz Reala su, pak, već poslali pismo Francuskom nogometnom savezu u kojem navode kako neće dopustiti svojim nogometašima da da nastupaju na Olimpijskim igrama.

Linker
09. svibanj 2024 17:51