KAMRAN JEBREILI Afp
JOŠ VLADA TIŠINA

Oprašta li se Hamilton? Jedna će stvar biti ključna u njegovoj odluci: ‘Potpuno je izgubio povjerenje...‘

‘Teško se staviti u njegovu poziciju, ali sigurno ima puno razloga da zaključi karijeru...‘
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 12. siječanj 2022. 07:52

Točno mjesec dana nakon utrke u Abu Dhabiju, u kojoj mu je Max Verstappen u zadnjem krugu preoteo naslov svjetskog prvaka, Lewis Hamilton (37) još uvijek nije siguran hoće li nastaviti karijeru u Formuli 1. Objavili su to BBC i Sky Sports, pozivajući se na izvore iz Mercedesa koji kažu da će za Hamiltonovu budućnost ključna biti FIA-ina istraga o događajima na stazi Yas Marina.

Nova sezona u Bahreinu kreće za 69 dana, a Hamilton je lani s Mercedesom potpisao ugovor do kraja 2023. godine, no planovi su mu se nakon događaja u Abu Dhabiju okrenuli naglavačke. Insajderi koje citira BBC kažu da je "potpuno izgubio povjerenje u FIA-u", dok Sky Sportsov novinar Craig Slater saznaje da sedmerostruki svjetski prvak čeka da se izvrši obećanje i istraže događaji u zadnjem krugu.

"Mercedes želi vidjeti nešto opipljivo. Objasnili su mi to na sljedeći način: što se ovo dulje odugovlači, to je situacija s Hamiltonom sve gora", objavio je Slater.

U intervjuu nakon utrke, Hamilton je izjavio kako je najvažnije da su on i momčad "dali sve od sebe" te da će "razmisliti o sljedećoj sezoni". Bio mu je to zasad posljednji medijski istup, a na njegovim društvenim mrežama otada vlada tišina.

Legendarni Alain Prost, koji je bio i u Hamiltonovoj i u Verstappenovoj poziciji, smatra kako su šanse da se Britanac oprosti na "oko 50 posto".

- Teško se staviti u njegovu poziciju, ali sigurno ima puno razloga da zaključi karijeru. Doživio je težak udarac. Ipak, bit će tužno ako ga nećemo više gledati na utrkama - rekao je Prost za tjednik Le Journal du Dimanche.

Dodao je da "želi ostati optimističan".

- Ipak je u igri osmi naslov prvaka, a tu su i razna nova tehnička pravila, koja bi u borbu za titulu mogla gurnuti tri momčadi i četvoricu ili petoricu vozača. Zvuči kao velik izazov za Hamiltona.

FIA se o istrazi još nije oglasila. U međuvremenu je dobila novog predsjednika, Mohameda Ben Sulayema, koji je čvrsto uvjeren da će Hamilton ostati u Formuli 1.

- Je li negdje rekao da više neće voziti? Nije. Kad ste vozač, onda se ne bavite tračevima. Siguran sam da će se Lewis vratiti. Nova era Formule 1 može mu donijeti nove pobjede i postignuća, a tu je i dvoboj s Verstappenom - rekao je 60-godišnji nasljednik Jeana Todta.

Kad je riječ o utrci u Abu Dhabiju, Ben Sulayem poručuje da će "proučiti što se dogodilo" te da će odluka o idućim potezima biti donesena "bez bilo čijeg pritiska".

Linker
17. svibanj 2024 14:40