Split, 050910.Stadion Poljud.Atletski Kup kontinenata. Na slici: Blanka Vlasic nakon preskocenih 205cm.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
VELIKA KONKURENCIJA

Blanka Vlašić i Sandra Perković kandidiraju za atletičarku godine

Sandra Perković je prije nekoliko dana nominirana i za najbolju mladu atletičarku Starog kontinenta
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. rujan 2010. 21:23

Dvije hrvatske europske prvakinje, Blanka Vlašić (skok u vis) i Sandra Perković (bacanje diska), uvrštene su na popis kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku 2010. godine.

Prvi je to put da Hrvatska ima dvije nominirane atletičarke za prestižnu nagradu koju je Blanka osvojila 2007., a objektivno, prema ovogodišnjim rezultatima, i ove bi godine trebala biti prva favoritkinja za naslov.

"Nije bilo stanke ove godine za hrvatsku kraljicu skoka u vis. Potvrdila je svoju reputaciju osvojivši sve što joj je bilo na vidiku, od svjetskog dvoranskog naslova do zlata na Europskom prvenstvu i utrke u Dijamantnoj ligi. Briljantnu godinu je okrunila izjednačivši najbolji svjetski rezultat godine od 2.05 metara u svome gradu Splitu na Kupu kontinenata", stoji u objašnjenju Europske atletske federacije ( EA).

Sandra Perković je prije nekoliko dana nominirana i za najbolju mladu atletičarku Starog kontinenta, a već je tada krovna udruga europske atletike najavila da će 20-godišnja hrvatska rekorderka biti među kandidatkinjama i u glavnoj kategoriji.

"Hrvatsko čudo je pretvorilo svoj talent u rezultat na najvišoj razini, osvojivši zlato na Europskom prvenstvu u Barceloni", navodi EA.

Perković je, podsjetimo, osvojila i drugo mjesto u svojoj disciplini u Dijamantnoj ligi, uz pobjede na mitinzima u New Yorku i Bruxellesu, a hrvatski je rekord ove godine dovela do sjajnih 66.93 metara.

O najboljoj europskoj atletičarki i atletičaru će u jednakom postotku odlučivati glasovi novinara, predstavnika nacionalnih saveza, atletskih stručnjaka i ljubitelja atletike (putem web-stranice www.european-athletics.com). Pobjednicima će nagrade biti uručene na konvenciji EA-a u Beogradu, 16. listopada.

Linker
29. svibanj 2024 11:25