DONETSK, UKRAINE - NOVEMBER 03: Eduardo of FC Shakhtar Donetsk is congratulated on the second goal during the Champions League Group H match between FC Shakhtar Donetsk and Arsenal at the Donbass Arena on November 3, 2010 in Donetsk, Ukraine. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
 Laurence Griffiths/Getty / 2010 Getty Images
PAD MODRIH

VIDEO: EDUARDO POSLAO DINAMO KUĆI 'Darijo, pa što ti je to trebalo?'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. veljača 2016. 22:04

Dinamo nije uspio ponoviti lanjsku godinu kada je na oproštaju od Španjolske remizirao s ukrajinskim Šahtjorom. Ovoga puta poraženi su 2-0 u utakmici u kojoj su pokazali dva lica. U prvih 45. minuti bili su ambiciozni ali nedorečeni. U nastavku puno konkretniji ali bez realizacije.

Utakmica sa Šahtjorom pokazala je kako se Dinamo diže, ali to je još uvijek ispod realnih mogućnosti ove momčadi. Litex je bio dobro upozorenje, ali Šahtjor definitivno nije momčad na kojoj se može vaditi.

Već u 6. minuti vratar Eduardo kapitulirao je nakon preciznog centaršut Srne i rutinske realizacija napadača Eduarda. Rekli bi, tko će kome ako ne svoj svome…



Eduardo Goal Shakhtar Donetsk 1-0 Dinamo Zagreb... by enteritament

'Darijo, pa što ti je to trebalo?' - povikali su navijači Dinama, njih desetak koji su se smjestili iza transparenta BBB Remiza i koji su na trenutke bili bučna podrška 'modrima' u sudaru s renomiranim protivnikom iz Ukrajine.

Dinamo je sinoć bolje izgledao nego protiv Bugara, ali ima tu puno prostora za napredak. Recimo, kada su uzeli loptu 'modri' su je 'carinili' do besvijesti što je znatno usporavalo igru. U sve tri opasne situacije Dinama do odlaska na odmor, do udarca se stiglo isključivo zahvaljujući brzim dodavanjima. I to su postulati modrenog nogometa koje igrači prvaka Hrvatske sporo usvajaju, ne žele ih usvojiti ili jednostavno ne mogu. Isto tako, obrana je djelovala neorganizirano što se najbolje vidjelo kod drugog gola Šahtjora.

Bila je to brza akcija Ukrajinaca koju je potegao i završio Taison. Lopta je dugo bila u kaznenom prostoru prije konačne realizacije ali nitko je nije izbio. Posebno smeta što su to stvari koje svakodnevno uvježbavaju na treningu. Da nesreća ne dolazi sama, par trenutaka kasnije ozljedio se Gonçalo pa je u vatru morao golobradi Soldo.

Očito je Zoran Mamić u poluvremenu ukazao svojim igračima na greške te je Dinamu u nastavku djelovao puno ozbiljnije i organiziranije. Kreirali su nekoliko opasnih situacija ali nisu uspjeli svladati ukrajinske vratare. Ritam utakmice je i dalje bio na visokoj razini a prve minute na pripremama upisao je Sigali koji je ušao u igru umjesto Schildenfelda. Nažalost, evidentno bolji Dinamo u nastavku nije bio nagrađen te se 'modra' karavana vraća kući s porazom.

Dinamo 2

Šahtar 0

Stadion: Pinatar Arena. Gledatelja: 250. Sudac: Tore Hansen (Norveška).

Strijelci: 0-1 Eduardo (6. as. Srna), 0-2 Taison (27.).

Žuti kartoni: Schildenfeld (Dinamo).

Dinamo: Eduardo (od 70. Ježina) - Stojanović, Gonçalo (od 27. Soldo (od 70. Benković)), Schildenfeld (od 66. Sigali), Matel - Antolić (od 81. Lovren), Machado (od 60. Pavičić) - Soudani (od 74. Gojak), Ćorić (od 66. Šovšić), Fernandes (od 81. Sosa) - Hodžić (od 60. Rog).

Šahtjor: Pjatov (od 65. Kanibolotsky) - Srna, Kučer, Rakitski, Ismaily - Stepanenko, Mališev - Taison, Kovalenko, Marlos - Eduardo. Još su igrali: Ferreya, Ordets, Kobin, Ševčuk, Kritsov, Nem.

Linker
17. svibanj 2024 09:11