AKTUALNO

OPET POTICAJI: Država ponovo daje novac za eko vozila

Pripremite dokumente do 23. rujna, poticaji će planuti, kreće treća tranša
 FOTO: Ivan Lacković

Od iduće srijede, 23. rujna, svi zainteresirani građani i tvrtke moći će nabaviti hibridni, električni i plug in hibridni automobil uz bespovratni državni poticaj do 70.000 kuna.

U novoj rundi poticaja osigurano je 7,5 milijuna kuna, a osim auta, sufinancirat će se kupnja električnih skutera, motocikla i četverocikla za koje se mogu dobiti poticaji od 7500 do 30.000 kuna. Poticaji iznose do 40% vrijednosti vozila, odnosno do 70.000 kuna za kupnju električnih, do 50.000 kuna za hibridna plug-in, a do 30.000 kuna za hibridna vozila.

Umjesto očekivanih godinu dana, posljednja runda poticaja trajala je manje od mjesec dana, stoga pripremite dokumente odmah da ne ostanete bez novca.

KAKO DO NOVCA?

Želite li dobiti poticaje za kupnju ekovozila, prvo Fondu za zaštitu okoliša i prirode trebate predati zahtjev, koji se može preuzeti na internetskoj stranici www.fzoeu.hr, presliku osobne iskaznice, predračun i tehničke podatke vozila. Iz tehničkih podataka treba biti jasno vidljiva kategorija, model, proizvođač, vrsta goriva i emisija CO2. Dokumentaciju je potrebno dostaviti preporučenom poštom ili osobno na adresu Radnička cesta 80, Zagreb. Nakon kupnje treba dostaviti račun i kopiju, a isplata slijedi u roku od 30 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 19:53