ZA 50. ROĐENDAN

Volkswagen će uskoro predstaviti novu izvedbu Golfa GTI: Ovo su detalji koje zasad znamo

Izvršni direktor VW-a Thomas Schäfer je objavio je kratki teaser video na svom LinkedIn računu, otkrivajući datum premijere automobila

Volkswagenov teaser video za novi GTI

 Volkswagen News

Volkswagen će krajem ovog mjeseca, odnosno 31. svibnja predstaviti novu varijantu Golfa GTI. To je potvrdio izvršni direktor VW-a Thomas Schäfer koji je objavio je kratki teaser video na svom LinkedIn računu, otkrivajući datum premijere automobila. Ona će se dogoditi na utrci 24 sata Nürburgringa povodom 50. obljetnice Golfa koja se obilježava ove godine mnogim događajima i premijerama.

Video prikazuje Golf GTI kako juri kultnim Ringom, ali na njemu se ne vidi toliko toga jer je Volkswagen zamutio detalje. Prema onome što se nazire, nova varijanta ima agresivniji prednji odbojnik. To je najočitija razlika, ali očekujemo da će VW prilagoditi ostale elemente dizajna poput stražnjeg odbojnika, kotača i prilagođenih dijelova interijera.

image

Volkswagenov teaser video za novi GTI

Volkswagen News

Budući da VW slavi 50 godina Golfa, velika je vjerojatnost da će nova GTI varijanta biti model Clubsport 50 ili Edition 50. Volkswagen radi modele povodom obljetnica svakih pet godina, još od Golfa "trojke" 20 Years Edition.

image

Volkswagen Golf GTI Clubsport 45

Volkswagen Media

Clubsport 45, koji je stigao 2021., mogao bi biti inspiracija za nadogradnje koje se očekuju na ovom modelu. 45 je bio lakši od standardnog GTI-ja, dobio je Akrapovič sportski ispuh od titana i imao je veću snagu od obične verzije, odnosno 300 KS. Aktualni "obični GTI" trenutno ima 245 KS. Više o novom modelu ćemo znati nakon premijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 14:42